9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Živković: MUP nije postupilo u skladu sa Zakonom o biračkom spisku, Tužilaštvo da reaguje, podnosimo krivičnu prijavu protiv Adžića

Predsjednički izbori 2023

Comments 1

Živković: MUP nije postupilo u skladu sa Zakonom o biračkom spisku, Tužilaštvo da reaguje, podnosimo krivičnu prijavu protiv Adžića

Autor: Antena M

  • Viber

Demokratska partija socijalista danas je sazvala konferenciju za medije na kojoj govori šef poslaničkog kluba Danijel Živković. 

Živković tvrdi da je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić zloupotrijebio službeni položaj. 

Predsjednik države donio je, podsjeća Živković, akt o raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora, a MUP je trebalo da, shodno zakonu, u roku tri dana izloži birački spisak na uvid biračima.

"Takođe, MUP je trebalo da u roku 48 sati od raspisivanja izbora objavi promjene u biračkom spisku. Do danas, Ministarstvo nije postupilo u skladu sa Zakonom o biračkom spisku", kaže Živković.

Živković napominje da su Državna izborna komisija, Agencija za sprječavanje korupcije i Agencija za elektronske medije već preduzele aktivnosti iz svoje nadležnosti a koje su propisane zakonom. Jedino MUP nije, ponavlja Živković i dodaje da to povlači direktnu krivičnu odgovornost ministra Adžića.

DPS poziva nadležno tužilaštvo da reaguje po hitnom postupku, a Živković poručuje da će DPS podnijeti krivičnu prijavu protiv Adžića zbog nepostupanja u skladu sa Zakonom o biračkom spsku i zbog podrivanja izbornih prava i izbornog procesa uopšte.

Na pitanje da prokomentariše hapšenje Dejana Kneževića, zamjenika direktora Uprave policije, mŽivković je kazao da ne želi da govori o istrazi koja je u toku.

Govoreći o podršci Vojislava Šešelja predsjedničkom kandidatu PES Jakovu Milatoviću, Živković kaže da to nije iznenađenje jer je i ranije bilo miješanja u izborni proces u Crnoj Gori. 

"I pored sve te podrške iz Srbije, jasno je da će Milo Đukanović ubjedljivo slaviti u drugom krugu", kazao je Živković.

Što se tiče opština u kojima većinski žive manjinski narodi, a u kojima je izlaznost bila niska - ti birači su već mobilisani, dodaje je šef poslaničkog kluba DPS-a.

"Radimo na terenu punom parom, sa željom da mobilišemo svakog birača. Vidjećete kakvi će rezultati biti u tim opštinama drugog aprila ali i svim ostalim - daće maksimalnu podršku Milu Đukanoviću", uvjeren je Živković.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Onogošt

Taj izrod Cetinjski slijepo slijedi svoga gazdu i sa njim ponižava Crnu Goru i za račun strane države sve čiine da svoju unište.Ali njihovi strani mentori i nalogodavci o svom se jadu zabaviše.Brzo će ih niz vodu puštiti.