5 °

max 11 ° / min 5 °

Srijeda

29.11.

11° / 5°

Četvrtak

30.11.

11° / 6°

Petak

01.12.

14° / 11°

Subota

02.12.

15° / 13°

Nedjelja

03.12.

12° / 8°

Ponedjeljak

04.12.

8° / 5°

Utorak

05.12.

7° / 4°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Iskusni automehaničar je ovaj dodatak za automobil nazvao „najvećom prevarom“

Izvor: pixabay ilustracija

Auto

Comments 0

Iskusni automehaničar je ovaj dodatak za automobil nazvao „najvećom prevarom“

Izvor: Jutarnji list

Autor: Antena M

  • Viber

Skoti Kilmer, automehaničar s 54 godine iskustva, na svom Jutjub kanalu kojeg prati gotovo šest miliona ljudi, redovno savetuje vozače u vezi sa kupovinom novog automobila, efikasnim trošenjem goriva i drugim stvarima koje se tiču vožnje.
U moru beskorisnih dodataka za koje vozači izdvajaju prilične iznose, Kilmer je pronašao „najveću prevaru“.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, riječ je o aditivima za gorivo.

U razgovoru za The Sun, on je objasnio zašto su aditivi danas potpuno nepotrebni. Ljudi se iz raznoraznih razloga navuku na aditive, no, činjenica je da se radi o bacanju novca.

Motorna goriva danas su puno bolja i kvalitetnija, a standard je regulisan od strane države i mora sadržati određenu količinu aditiva. Sve dok redovno mijenjate ulje i normalno vozite auto, aditivi nijesu potrebni.

„Radi se o preskupom i potpuno beskorisnom dodatku. Čak se može reći da je riječ o pljački naivnih vozača“, zaključio je Kilmer.

U kvalitetnijim gorivima već se nalaze aditivi koji sprečavaju nastajanje naslaga, poboljšavaju mazivost i olakšavaju disperziju, pa tako kratkoročno pozitivno utiču na rad motora kroz čistije i potpunije sagorijevanje, a dugoročno kroz niže troškove održavanja.

Ako koristite isključivo takva goriva, nema potrebe za dodavanjem aditiva. No, ako postoji sumnja da motor nepravilno radi ili su mu performanse smanjene zbog, na primjer, naslaga na brizgaljkama ili sjedištima ventila, aditivi koji pomažu uklanjanju tih naslaga (naravno, ako nisu prevelike) mogu biti jednostavnije i svakako jeftinije rešenje od rastavljanja i čišćenja djelova motora.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR