15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Posvijetlite kosu kod kuće na jednostavan i prirodan način

Izvor: Screenshot Youtube; Ilustracija

Dom i porodica

Comments 0

Posvijetlite kosu kod kuće na jednostavan i prirodan način

Izvor: klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Limun, limeta, cimet, med, jaja, ječam i sirće samo su neki od sastojaka koji će vam pomoći da posvijetlite kosu.

Osim što će je posvijetliti, daće joj sjaj, mekoću i snagu.

Čaj od kamilice i limete

Kamilica ima brojne zdravstvene koristi. Zbog toga je dobar izbor za prirodni tretman kose. Skuvajte dvije šoljice vode i stavite pet vrećica čaja od kamilice i dvije kašike soka od limete. Pričekajte da se ohladi i ulijte tečnost u bocu s raspršivačem. Nanesite je ravnomjerno na cijelu kosu. Pričekajte da se osuši. Nanesite regenerator i isperite kosu. Vidjećete razliku nakon dva ili tri korišćenja.

Cimet i regenerator

Cimet je uobičajen sastojak u mnogim proizvodima koji su dostupni na tržištu, jer osim što pruža brojne pogodnosti, njegov miris i ukus su jedinstveni. Sjajan je prijatelj kada je riječ o tretmanu za kosu, budući da je to bitan sastojak koji možete koristiti za postizanje one svijetle boje koju svi želimo.

U pola šoljice regeneratora dodajte tri kašike cimeta. Dobro promiješajte dok ne dobijete gustu kremu. Nanesite je na kosu. Ostavite da odstoji tri-četiri sata. Temeljno operite i isperite.

Sirće

Kosu možete lako posvijetliti pomoću sirćeta, bez trošenja novca i bez upotrebe hemikalija koje bi mogle nanijeti nepovratno oštećenje. Kašiku sirćeta pomiješajte sa šest kašika vode. Nanesite na kosu i ostavite 15 minuta. Isperite toplom vodom.

Bezalkoholno pivo

Pivo je bogato vitaminom B koji kosu održava zdravom. Međutim, kada sadrži alkohol, benefiti se gube. Zato je vrlo važno koristiti pivo bez alkohola, tako vam se kosa neće osušiti i biće gusta. Sve što treba da uradite jeste da pivo umasirate u kosu i ostavite da odstoji desetak minuta. Potom temeljno isperite kako biste otklonili sve ostatke. Ovaj postupak možete ponavljati jednom sedmično.

Med, sirće i limeta

Limeta je bogata antioksidansima. Pomaže uklanjanju suvišnog ulja s kose, čini je sjajnom te posvjetljuje kosu. U posudu sa zagrijanom vodom dodajte dvije kašike meda, dvije kašike jabukovog sirćeta i sok od pola limete. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi nekoliko minuta. Nakon što se ohladi nanesite smjesu na vlažnu kosu. Masirajte glavu i ostavite da djeluje 20 minuta. Zatim temeljno isperite.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR