13 °

max 14 ° / min 7 °

Nedjelja

29.11.

14° / 7°

Ponedjeljak

30.11.

12° / 1°

Utorak

01.12.

10° / -2°

Srijeda

02.12.

12° / 1°

Četvrtak

03.12.

12° / 8°

Petak

04.12.

12° / 9°

Subota

05.12.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Trikovi za savršen pire krompir

Izvor: Avaz

Dom i porodica

Comments 0

Izvor: Avaz

Autor: Antena M

  • Viber

Trikovi za savršen pire krompir

Nije teško pogriješiti u pravljenju dobrog pirea. Zato morate znati što sve može poći pogrešno.

1. Koristili ste pogrešnu vrstu krompira – Krompiri s debljom korom, a to su kod nas obično crveni krompiri, daće najbolji rezultat.

2. Narezali ste krompir na premale komade – Ako ih tako stavite da se kuvaju upiće previše vode, zbog čega neće biti fini kada ih krenete gnječiti.

3. Nijeste posolili vodu – To i te kako utiče na ukus, piše Food Network. Ako ste zaboravili posoliti vodu, malo ih jače posolite nakon cijeđenja.

4. Dodali ste ih u vrelu vodu – Krompirima treba dugo vremena da se skuvaju i preporučuje se da ih stavite u hladnu vodu. Ako ih stavite u vrelu vodu, reskirate da se vanjski dio skuva bolje od unutrašnjosti.

5. Dodali ste hladan maslac i mlijeko – Sve sastojke koje ćete dodavati u krompir preporučuje se da ostavite na sobnoj temperaturi kada krenete da kuvate krompir. Tako povećavate šansu da vam pire ispadne savršeno jer će se sastojci bolje sjediniti. Mlijeko lagano ugrijati.

6. Predugo ste ih miksali – Najgore što se može desiti jeste da vam pire postane ljepljiv. To se obično događa kada predugo miksate krompir ili ste ga stavili u blender. Krompir je najbolje gnječiti viljuškom i polako dodavati sastojke i lagano miješati, a potom sve sjediniti gnječilicom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR