13 °

max 13 ° / min 3 °

Nedjelja

07.03.

13° / 3°

Ponedjeljak

08.03.

13° / 3°

Utorak

09.03.

12° / 7°

Srijeda

10.03.

13° / 6°

Četvrtak

11.03.

15° / 2°

Petak

12.03.

15° / 3°

Subota

13.03.

16° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Najsavremenija  radiološka dijagnostika – iskorak u borbi za očuvanje zdravlja

Dom i porodica

Tag Gallery
Comments 1

Autor: Antena M

  • Viber

Najsavremenija radiološka dijagnostika – iskorak u borbi za očuvanje zdravlja

„Star si koliko su ti stari krvni sudovi“, često to čujemo. Oboljenja kardiovaskularnog sistema predstavljaju i dalje jedan od vodećih uzroka smrti, kažu iz klinike "Moj Lab".

Osim prevencije, od velike važnosti je i pravovremena dijagnostika oboljenja krvnih sudova. Dopler ultrasonografija je bezbolna procedura bez rizika koja omogućava uvid u stanje arterija i vena, utvrđivanje postojanja ateroskleroze i suženja arterija, arterijske ili venske tromboze, slabosti venskih zalistaka i proširenih vena. Pravovremena i tačna dijagnostika krvnih sudova može omogućiti sprječavanje velikog broja oboljenja uključujući trombozu, moždani udar, gangrenu ekstremiteta, plućnu emboliju...  

Preporuka stručnjaka je da se dopler ultrazvučni pregled srca i krvnih sudova vrata radi  preventivno nakon 50. godine života, a brojna su stanja koja zahtijevaju redovno praćenje sofisticiranim aparatima vođenim znanjem i iskustvom dokazanih stručnjaka.

Zahvaljujući ultrazvuku nove generacije Acuson Sequoia, najsavremenijem uređaju čije prednosti do sada nisu bile dostupne pacijentima u našoj zemlji, omogućena je široka paleta dijagnostičkih pregleda uključujući ehokardiografiju i kolor dopler.

Digitalnim rendgen aparatom sa minimalnom dozom zračenja precizni, rendgenski snimci skeleta, abdomena, urotrakta, pluća i srca.

U Moj Lab poliklinici, u prilici ste da prepustite radiološku dijagnostiku dokazanom stručnjaku iz ove oblasti, dr Srđi Iliću.

Dr Srđa Ilić, specijalista radiologije, diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2006. godine.

Specijalizaciju iz radiologije je završio 2013. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. U Beču je stekao Evropsku diplomu iz radiologije (European Diploma in Radiology), izdatu i sertifikovanu od strane Evropskog borda radiologa (European Board of Radiology).

Svoje profesionalno iskustvo iz više različitih oblasti dijagnostičke radiologije je stekao u Centru za radiološku dijagnostiku Kliničkog centra Crne Gore. Usavršavanja iz posebnih dijagnostičkih radioloških oblasti završavao je u Zagrebu, Beogradu i Novom Sadu.

Osim opštih radioloških pregleda, posjeduje dugogodišnje iskustvo iz oblasti neuroradiologije, dijagnostike oboljenja krvnih sudova, oboljenja koronarnih krvnih sudova srca, oblasti transplantacione medicine.

Svoje znanje je dijelio  sa studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, gdje je radio je kao asistent u nastavi na predmetu Radiologija i nuklearna medicina i kao mentor na specijalizaciji iz radiologije iz oblasti neuroradiologija i radiologija kardiovaskularnog sistema.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Antun

Izvanredan tekst DOBRO BI BILO DA STE POSTAVILI Adresu Klinike i mogućnost kontakta radi dogovora za pregled! Zahvaljujemo !