28 °

max 32 ° / min 19 °

Srijeda

17.08.

32° / 19°

Četvrtak

18.08.

38° / 22°

Petak

19.08.

40° / 25°

Subota

20.08.

33° / 22°

Nedjelja

21.08.

32° / 20°

Ponedjeljak

22.08.

31° / 20°

Utorak

23.08.

34° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Trikovi za pečenje ribe na roštilju

Izvor: Pixabay

Dom i porodica

Comments 0

Trikovi za pečenje ribe na roštilju

Izvor: citymagazine

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Mnogi od nas ne mogu da zamisle ljetnju trpezu bez ribe spremljene na grilu. I dok su stanovnici primorskih mjesta odavno savladali pripremu ovakvog obroka, ima i onih koji iznova ponavljaju iste greške, pa za ishod dobiju nedovoljno pečenu, presušenu ili raskomadanu ribu nakon termičke obrade na otvorenom. U redovima koji slijede otkrijte četiri greške koje treba izbjegavati, ako želite ukusnu gozbu sa prizvukom mora.

Nijeste dobro očistili roštilj

Nakon svake upotrebe roštilja trebalo bi pustiti da se ohladi do kraja, a potom ga temeljno oprati. U suprotnom, na rešetkama će ostati komadi zagorjele hrane koja može promijeniti ukus pečene ribe na roštilju, ali vam i stvarati probleme prilikom termičke obrade i okretanja. Važno je i da rešetke budu dobro zagrijane prije nego što na njih stavite ribu.

Nijeste dobro osušili ribu

Najbolje je ispeći svježu ribu na roštilju, no na užarenu rešetku možete da stavite i prethodno smrznute plodove. Prije termičke obrade važno je da dobro odledite ribu i posušite sav višak vode s njene površine.

Nijeste dobro odabrali ribu

Roštilj voli masniju ribu s čvršćim mesom poput: tune, potočne pastrmke, brancina i orade, koja nije osjetljiva na toplotu i okretanje. Delikatniju ribu bolje je umotati u aluminijumsku foliju sa začinskim biljem i tako ispeći na roštilju. Znaćete da je riba gotova kada se njeno „meso“ odvaja od kosti.

Nijeste kupili gril rešetku za ribu

Ako nijeste sigurni kako će se kupljena ili ulovljena riba ponašati u dodiru s visokim temperaturama, a ne želite da vam se raspadne prilikom okretanja – poslužite se gril rešetkom za ribu. Ovo je malo kućno pomagalo napravljeno baš da vam pomogne da održite ribu u jednom komadu tokom pečenja na roštilju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR