Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Utješio dječaka s autizmom prvi dan škole pa rasplakao cijeli svijet

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: Radio Sarajevo

Utješio dječaka s autizmom prvi dan škole pa rasplakao cijeli svijet

Roditelji pokušavaju da nauče djecu da budu ljubazni i saosjećaju s drugima, ali na kraju je na njima da donose dobre odluke kad je u pitanju njihova interakcija s drugim ljudima.

Jednoj majci je to pošlo za rukom. Kristijan Mur (8) nedavno je pokazao koliko je dobar kad se prvi dan škole sprijateljio sa autističnim dječakom.

Prvi dan škole je velika stvar i može biti 'malo previše' za svako dijete. Za Konora Krajtsa (8) koji kreće u drugi razred osnovne škole u Kanzasu, prvi školski dan je zaista bio 'malo previše' pa je počeo da plače. 

Tada ga je Kristijan uhvatio za ruku da mu bude prijatelj i pomogne da se osjeća bolje. Kristijanova mama je snimila tu slatku sliku i objavila je na Facebooku zajedno s pričom. Kortni Koko Mur je u objavi na Facebooku napisala da je ponosna na svog sina, piše 24sata.

Njena je objava postala popularna, a zatim su se u komentarima javile i Konorove majka i baba kako bi podijelile koliko im je gest značio. Konorova majka Ejpril je objasnila da njen sin ima autizam i da često brine hoće li ga maltretirati jer je drugačiji.

"To je sve što mogu tražiti, da neko bude takav. Tako sam sretna što iz svega toga proizlazi nešto toliko pozitivno, da je moj sin stekao prijatelja, nadam se za cijeli život", rekla je Ejpril, a njena objava je rasplakala mnoge na brojnim društvenim mrežama. 

Ostavi komentar

0/300