10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sin Đorđa Balaševića otputovao u Zambiju kako bi u očevo ime primio veliko priznanje

Izvor: Instagram

Mozaik

Tag Video
Comments 0

Sin Đorđa Balaševića otputovao u Zambiju kako bi u očevo ime primio veliko priznanje

Izvor: t-portal

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Nakon Ljubljane, Novog Sada, Podgorice, Zagreba, Skoplja te bugarskih i poljskih gradova i Zambija odaje počast bivšem ambasadoru Ujedinjenih nacija i kantautoru, panonskom mornaru Đorđu Balaševiću.

Njegov nasljednik Aleksa Balašević dobio je poziv da sa suprugom Nikolinom i najbližim saradnicima otputuje u Afriku i učestvuje na ceremoniji u čast pokojnog oca

"Zahvaljujući mom ocu, država Zambija me je pozvala da dođem i budem dio jedne ceremonije vezane za njega u jednoj tako dalekoj državi i ogromnoj, otprilike kao tri njegove Jugoslavije.

Svima je nejasno zašto iako znaju da je moj otac bio ambasador Ujedinjenih naroda", govori Aleksa Balašević u video snimku objavljenom na Instagramu.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју

Dodao je kako je Đorđe Balašević bio za vrijeme aparthejda 80-tih godina pozvan ispred ambasade Jugoslavije na ceremoniju u Južnoafričkoj republici.

"Međutim, primijetio je da se u pozivnici ponavljala riječ ‘bijeli’ i slično. Znao je o čemu se radi. Pitao je hoće li na ceremoniji biti i onih drugih, a onda je dobio odgovor: ‘Misliš oni obojeni’. Rekao je: ‘Ne, mislim oni ljudi’. Odbio je, naravno, da ode.

Isti ti ljudi danas mene čine ovako ponosim, da odem pred njih i da budem pozvan na ovaj jedan zaista istorijski prelijep čin vezan za njega. To je jednostavno on. I iz tog razloga svi mi ostajemo bez teksta što je on u stvari i dokle njegove riječi idu", zaključio je Aleksa u videu.

Oglasila se i njegova majka Olivera Balašević, koja nije krila koliko je ponosna na svog sina, kao i supruga.''Ne znam više Bože prosti… Da l’ da strepim ili da stremim da to breme posebnosti i na tebe nakalemim? Ako nije kasno već’, napisala je Olja uz video snimak na kojoj Aleksa putuje u Afriku.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели ▀▄▀▄▀▄ Megdan ▄▀▄▀▄▀ (@megdan.fighting)


Po dolasku u Lusaku, Aleksu je dočekao gradonačelnik. Mladi umjetnik i producent filma ‘Megdan’ prethodno je preuzeo mornarsku kapu, kao dar njegovih domaćina. U Zambiji će Aleksa provesti nekoliko dana.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR