26 °

max 32 ° / min 19 °

Četvrtak

11.08.

32° / 19°

Petak

12.08.

31° / 18°

Subota

13.08.

30° / 17°

Nedjelja

14.08.

26° / 17°

Ponedjeljak

15.08.

32° / 17°

Utorak

16.08.

34° / 20°

Srijeda

17.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nakon sastanka premijera, čelnika Budve i organizatora festivala: Sea Dance definitivno u avgustu

Mozaik

Comments 1

Nakon sastanka premijera, čelnika Budve i organizatora festivala: Sea Dance definitivno u avgustu

Autor: Antena M

  • Viber

Organizatori Sea Dance festivala, čelnici Opštine Budva i premijer Dritan Abazović sastali su se juče u kabinetu predsjednika Vlade Crne Gore. 
 
Kako je saopšteno iz direkcije festivala, na sastanku je istaknut izuzetan značaj Sea Dance-a za međunarodnu promociju turističke ponude Crne Gore, kao i dobra volja Vlade i Opštine Budva za dugoročnom podrškom festivalu.

“Vlada Crne Gore snažno podržava Sea Dance festival, i u skladu sa tim preduzima aktivnosti u cilju prevazilaženja problema sa kojima smo se suočili ove godine. Činjenica je da moramo naći dugoročni model saradnje kako bismo mogli da podržimo ne samo Sea Dance već i druge festivale i organizatore događaja u Crnoj Gori”, kazao je premijer Abazović na sastanku.

Potpredsjednik Opštine Budva Milo Božovićje istakao kako je održavanje Sea Dance festivala izuzetno važno za Opštinu Budva, produženje ljetnje sezone, ali i cijelu Crnu Goru. 

“Sea Dance festival, kao najveći i najznačajniji festival ne samo u Crnoj Gori, već na čitavom Jadranu, ima velik značaj kako za privredu opštine Budva tako i za promociju destinacije plaže Buljarica i Crne Gore širom svijeta”, kazao je on.

Kako se navodi u saopštenju, model dugoročne saradnje između Vlade i festivala će umnogome poboljšati kvalitet promocije istog, jer će dužina kampanje od 9-12 mjeseci, naspram 2-3 mjeseca prije g događaja kao što je to bio slučaj prethodnih godina, direktno uticati na značajan porast broja inostranih posjetilaca festivala koji svoja festivalska putovanja planiraju tokom zime. 

Stabilnost koju će Sea Dance dobiti uspostavljanjem dugoročne saradnje sa Vladom Crne Gore neminovno će uticati i na porast broja bina i izvođača i sveukupnu produkciju festivala.

“Vjerujemo da će uspostavljanje dugoročne saradnje unaprijediti kvalitet festivala, kako u smislu promocije tako i sveukupne produkcije.Tako je, na primjer, u Srbiji, kada je potpisan dugogodišnji sporazum sa državom oko održavanja Exita, ovaj festival dobio neophodnu stabilnost koja je dovela do dvije titule za najbolji evropski festival, kao i rekordnog broja turista koji u Novom Sadu svake godine ostave od 15 do 20 miliona eura godišnje. Sigurni smo da će, uz dugoročnu podršku Vlade Crne Gore i sigurnost koju ta podrška donosi, buduća izdanja Sea Dance festivala premašiti sva očekivanja”, kazao je osnivač EXIT-a Dušan Kovačević.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Andjela

U cijoj su ovo dnevnoj sobi ?Na Krimovicu? Sve kukavicki u tajnosti ,bezkicmenjak! Fuj!