11 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

21.03.

12° / 10°

Srijeda

22.03.

18° / 9°

Četvrtak

23.03.

17° / 9°

Petak

24.03.

17° / 10°

Subota

25.03.

17° / 10°

Nedjelja

26.03.

17° / 9°

Ponedjeljak

27.03.

11° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bjesovi u Podgorici nakon sedam godina

Mozaik

Comments 0

Bjesovi u Podgorici nakon sedam godina

Autor: Antena M

  • Viber

Na oduševljenje ljubitelja rokenrola, legendarni Bjesovi dolaze u Podgoricu nakon sedam godina pauze. Bjesovi će nastupiti na drugom izdanju Rockstrikcije, koje će se održati u subotu 4. februara u Kolektoru (prostor bivšeg Titeksa).

Nakon prvog izdanja održanog u novembru, na kome su nastupi Nikole Vranjkovića i Autogenog treninga oduševili podgoričku publiku željnu dobrog rokenrola, na drugom izdanju Rockstrikcije uz Bjesove nastupa i podgorički bend Vrpca. Ulaznice za Rockstrikciju se u pretprodaji mogu kupiti u Itaka Library baru (bivši Karver) i Čarobnoj kuhinji Gandalf (bivši radio Skadar, Vučedolska ulica), po cijeni  10 eura, a na dan događaja ulaznice će biti u prodaji u Kolektoru, po cijeni 12 eura.

Priča o grupi Bjesovi počela je krajem osamdesetih godina u Gornjem Milanovcu, kada su Zoran Marinković i Goran Marić osnovali bend Bader Majnhof koji kasnije mijenja ime u Sent Gallen, pa u China Blue, da bi se na kraju zadržali na imenu koje danas znamo, Bjesovi. Bend je dobio ime po hrvatskom prevodu naslova romana „Zli dusi“, Fjodora Dostojevskog.

Bjesovi su od samog početka privukli pažnju neobičnom postavom sa dva pjevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni dio, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi. Postava se uglavnom mijenjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića .

Prvi veliki uspjeh grupe je pobjeda na Gitarijadi u Čačku 1990. godine, a zatim je 1993. uslijedila pobjeda na 27. zaječarskoj Gitarijadi, što rezultira mnoštvom koncerata u narednom period koji su privukli i veliku medijsku pažnju. Bjesovi su do danas izdali šest albuma, a najuspješniji je bio drugi po redu (bezimeni) album.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR