27 °

max 27 ° / min 14 °

Petak

12.04.

27° / 14°

Subota

13.04.

26° / 15°

Nedjelja

14.04.

26° / 16°

Ponedjeljak

15.04.

24° / 16°

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

11° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stalno vam radi TV ili ne možete bez muzike – naučnici za to imaju objašnjenje

Izvor: Pixabay

Mozaik

Comments 0

Stalno vam radi TV ili ne možete bez muzike – naučnici za to imaju objašnjenje

Izvor: N1

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Naučnici smatraju da puštanje pozadinske buke do određene mjere može da bude dobar način da upravljate svojim emocijama, ali može da bude i kontraproduktivno.

Ukoliko volite da slušate muziku dok obavljate razne aktivnosti, naučnici tvrde da postoji objašnjenje zašto to radite.

Oni objašnjavaju da potreba za dodatnim zvukom poput muzike ili zvukova sa TV-a, može da ukaže na problem mentalnog zdravlja, a ne na distrakciju kako ljudi obično misle.

„Pozadinska buka može da se koristi u pokušaju da se odvrati pažnja ili izbjegnu neprijatne emocije i misli“, izjavila je psiholog Džena Karl.

Ipak, naučnici smatraju da puštanje pozadinske buke do određene mjere može da bude dobar način da upravljate svojim emocijama.

Na primjer, ako se osjećate preopterećeno ili depresivno na poslu, ili vam se, jednostavno plače, možda će vam trebati nešto što će vam odvratiti pažnju.

Međutim, tu može nastati problem, jer nije preporučeno da izbjegavate emocije u potpunosti ili zauvijek. Morate da pronađete vremena da se vratite svojim mislima kako biste procijenili i osjetili emocije koje vas muče.

Nažalost, izbjegavanje emocija može da pogorša vaše stanje. Ako se nađete u situaciji da uvijek odvraćate pažnju od neprikatnih misli ili ih izbjegavate, to može da pojača tjeskobu koja stoji iza tih misli.

Puštanje pozadinske buke, nebitno da li se radi o pjesmi ili televizijskoj emisiji može da zvuči kao dobra opcija kada ste sami i ponekad zaista može da bude od pomoći, ali ako primijetite da poriv dolazi iz želje da pobegnete od svojih emocija i misli, možda je vrijeme da uvedete i druge veštine suočavanja kao što je odlazak na terapiju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR