17 °

max 18 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

18° / 13°

Srijeda

15.05.

19° / 13°

Četvrtak

16.05.

24° / 14°

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 17°

Nedjelja

19.05.

28° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Znate li šta sve sadrže energetska pića

Izvor: Pixabay

Mozaik

Comments 0

Znate li šta sve sadrže energetska pića

Autor: Antena M

  • Viber

Sve više mladih, još kao maloljetnici, doživljava srčane udare zbog nezdravog načina života, prije svega obilne konzumacije energetskih pića koja se slobodno prodaju u trgovinama i kioscima, nerijetko i ispred škola. Najgore od svega je što na žurkama i u izlascima miješaju energetska pića sa alkoholom, neki čak i sa narkoticima.

Kad god je nešto aktuelno, mi volimo to i da probamo, i da vidimo, i da kupimo, i da imamo, a tako je i s energetskim pićima, navode ljekari.

Problem sa energetskim pićima je veoma kompleksan, bez obzira na to da li se posmatra iz ugla svakodnevnog života ili iz ugla nauke i medicine.

„Kad se pogleda sastav, što toplo preporučujem svakom mladom čovjeku, prije nego što unese bilo šta u svoje tijelo, da pogleda sastav, mada i to može biti varka ako nismo dovoljno informisani o nečemu što unosimo“, napominju doktori.

Kada se pogleda sastav energetskih većina će prepoznati kofein i taurin, nešto što ulazi u sastav čaja, kafe, kakao. Međutim, suština je u sastavu i u koncentraciji, ali i u količini konzumiranja neke namirnice.

Uticaj energetskih pića na srčani ritam

Iznenadna srčana smrt, ne samo u sportu, nego i generalno među mladima, je nešto što postaje sve češća tema, nažalost i o tome treba pričati malo više i voditi računa mnogo više, kako bi i mladi razmislili više o ovoj temi, smatraju doktori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR