23 °

max 32 ° / min 21 °

Srijeda

19.06.

32° / 21°

Četvrtak

20.06.

35° / 23°

Petak

21.06.

34° / 22°

Subota

22.06.

35° / 25°

Nedjelja

23.06.

33° / 23°

Ponedjeljak

24.06.

31° / 22°

Utorak

25.06.

27° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ova vježba je najefikasnija za gubitak težine

Mozaik

Comments 0

Ova vježba je najefikasnija za gubitak težine

Izvor: klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Ako ste u misiji da skinete neki višak kilograma, morate imati solidan fitness plan.

Kada je u pitanju gubitak težine nisu sve vježbe jednake, a pronalaženje pravih može učiniti ili pokvariti vaš uspjeh u postizanju ciljeva gubitka težine.

Šta ako vam kažemo da postoji jedna vježba koja se ističe među ostalima po svojoj djelotvornosti za topljenje tjelesne masti?

Nije tajna da je održavanje zdrave težine ključno za cjelokupno zdravlje i dobrobit. Istraživanja pokazuju da je upravljanje težinom povezano sa značajnim smanjenjem rizika od hroničnih bolesti, kao što su bolesti srca, dijabetes i visoki krvni pritisak.

Osim dobrobiti za fizičko zdravlje, održavanje zdrave težine može poboljšati i vaše mentalno zdravlje. Zdrava tjelesna težina može podržati dobro mentalno zdravlje jačanjem samopouzdanja i usađivanjem pozitivnog načina razmišljanja.

Prema riječima trenera Tj Mentusa najefikasnija vježba za gubitak kilograma je brzo hodanje.

"Brzo hodanje se može obaviti gotovo svuda, nije potrebna nikakva oprema, a sve što vam treba je dobar par cipela za hodanje“, kaže Mentus.

Osim toga, hodanje ne stvara pritisak na tijelu, što znači da se možete brzo oporaviti i svakodnevno ići u dugu šetnju. Ova ponovljivost znači da ćete sagorjeti više kalorija tokom sedmice nego teže, više intenzivne vježbe koje možete raditi samo u kratkim periodima i od kojih morate uzeti dan odmora.

Iako ukupan broj kalorija sagorjenih tokom hodanja može biti manji od onog kod treninga većeg intenziteta, brzo hodanje pruža održiviji pristup upravljanju težinom bez dodatnog opterećenja na zglobove i mišiće.

Osim toga, postoji mnogo istraživanja koja povezuju hodanje sa gubitkom težine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR