13 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

23° / 16°

Petak

10.05.

23° / 15°

Subota

11.05.

21° / 14°

Nedjelja

12.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nasljednici Done Samer tuže Kanjea Vesta zbog autorskih prava na hit „I Feel Love“

Izvor: EPA-EFE

Mozaik

Comments 0

Nasljednici Done Samer tuže Kanjea Vesta zbog autorskih prava na hit „I Feel Love“

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Nasljednici američke pjevačice Done Samer optužuju rep zvijezdu Kanje Vesta da je „krao“ djelove njenog hita „I Feel Love“ za njegov novi album.

U tužbi podnijetoj u Kaliforniji, suprug Brus Sudano tvrdi da su Kanje Vest i Taj Dola Ign, pravim imenom Tajron Grifin, počinili „očiglednu krađu” nakon što je njihov zahtjev da se pjesma koristi na zajedničkom albumu „Vultures 1” „izričito odbijen”.

U tužbi se navodi da je par koristio „trenutno prepoznatljive“ djelove pjesme Done Samer u svojoj novoj pjesmi „Good (Don’t Die)“, uprkos tome što je njihov zahtjev odbijen zbog Vestove „kontroverzne prošlosti“.

Sudski dokumenti sugerišu da je zahtjev za korišćenje pjesme podnijet 31. januara i da je potom odbijen, ali je album ipak objavljen nedjelju dana kasnije, 10. februara.

Za to vrijeme, predstavnici Vesta i Grifina obratili su se diskografskoj kući Done Samer da traže odobrenje za mastering pjesme, što je takođe odbijeno, prema sudskim dokumentima.

Pjesma je strimovana „milioni puta“ prije nego što su platforme, uključujući Spotifaj, iTunes i Apple Music, uspjele da je skinu, a Vest i Grifin su izveli pjesmu na snimljenim koncertima i klipovima na internetu i prikupili milione pregleda.

Tužbom se traži maksimalna šteta što znači oko 150.000 dolara za „svako kršenje“.

„Radi se o zaštiti muzičkog nasljeđa Done Samer i jedne od najuticajnijih pjesama pop muzike“, kaže se u sudskim dokumentima.

Samer, petostruka dobitnica Gremija, umrla je 2012. u 63. godini i posthumno je primljena u Rokenrol Kuću slavnih godinu dana nakon smrti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR