15 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Znate li da stjuardese pri polijetanju sjede na rukama: Razlog je zastrašujući

Izvor: screenshot/youtube

Mozaik

Tag Video
Comments 0

Znate li da stjuardese pri polijetanju sjede na rukama: Razlog je zastrašujući

Izvor: klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Pripremite se za burnu istinu. Polijetanje u oblake ponekad može rezultirati problemima. Ali, kada su nevolje u toku, preuzimanje ove pozicije dobro dođe stjuardesama.

- Jeste li se ikada zapitali zašto članovi kabinskog osoblja sjede na rukama tokom polijetanja i slijetanja - upitala je Heni Lim (Henny), stjuardesa aviokompanije ''Cebu Pacific'' na Filipinima u TikTok videu.

- To se zove položaj – oslonac - prenosi New York Post.

U snimku koji je ima više od 30 hiljada pregleda 29-godišnja Lim otkrila je tajne fascinantne sigurnosne procedure koju ona i njene kolege slijede kako bi smanjili rizik od tjelesnih povreda u hitnim slučajevima.

- Ovaj položaj uključuje čvrsto vezanje sigurnosnog pojasa, uspravan položaj, sjedenje na rukama, pri čemu su dlanovi okrenuti prema gore, palčevi uvučeni i ruke opuštene, te postavljanje stopala ravno na pod - objasnila je Heni.

Hitne situacije

- Cilj je držati tijelo u krutom položaju tako da ne dođe do ozljeda u slučaju neplanirane hitne situacije.

Lim i kolegica s posla demonstrirale su takvo držanje, vezale su se za svoja sjedišta, zavukle ruke ispod tijela i ukočile se.

- Ovo ograničava kretanje tijela tako da postoji manja mogućnost povrede ako dođe do problema - objasnila je, dodajući da kabinsko osoblje ne sjedi samo prekrštenih ruku kada nastupe poteškoće u zraku.

- Mi, takođe, prolazimo kroz tihu provjeru koja nas priprema za hitnu situaciju tokom svakog polijetanja i slijetanja - rekla je Lim.

To uključuje svijest o tome gdje se nalazi oprema za hitne slučajeve, provjeru vrata, slušanje naredbi i uočavanje bilo kakvih vizuelnih tragova izvan aviona.

I dok su korisnici TikToka bili zapanjeni otkrićem, neki su saosjećali s kabinskim osobljem zbog stresa jer se stalno pripremaju za nesreću, piše Večernji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR