34 °

max 34 ° / min 22 °

Nedjelja

23.06.

34° / 22°

Ponedjeljak

24.06.

31° / 20°

Utorak

25.06.

31° / 20°

Srijeda

26.06.

33° / 22°

Četvrtak

27.06.

30° / 20°

Petak

28.06.

31° / 20°

Subota

29.06.

32° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na prodaju preko 100 vila Silvija Berluskonija

Izvor: screenshot/youtube

Mozaik

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Na prodaju preko 100 vila Silvija Berluskonija

Izvor: RTS

Autor: Antena M

  • Viber


Nasljednici Silvija Berluskonija, njegovih petoro djece, odlučili su da prodaju većinu nekretnina. Bivši premijer Italije, lider partije Forca Italija, koji je preminuo 12. juna 2023. karijeru je započeo u sektoru nekretnina izgradnjom kvarta Milan 2.

Prodaju se Berluskonijeve nekretnine – ima ih više od 100

Djeca Silvija Berluskonija, koji je preminuo u junu 2023. godine odlučila su da prodaju najveći broj njegovih vila osim Vila San Martino od 3.500 kvadratnih metara u mjestu Arkore u blizini Milana, gdje je proveo posljednje dane svog života.

Prema pisanju italijanskog lista Il sole 24 ore, vrijednost Berluskonijeve imovine je oko 800 miliona eura, a njihova prodaja bi trebalo da olakša podjelu nasljedstva, a ne podjelu nekretnina, kojih ima više od 100.

Sva imovina, stanovi i vile donose velike mjesečne troškove za vodu i struju, koji samo za tri vile poput one na Sardiniji, zatim na jezeru, Azurnoj obali i Brijanci, prelaze milion eura godišnje.

Berluskonijeva djeca žele da prodaju sve vile osim premijerove rezidencije u kojoj je živio 50 godina, vile San Martino, gdje se nalazi porodični mauzolej.

Kako je prenijela agencija Ansa, prodaje se vila Gerneto, rezidencija sa velikim parkom iz 18. vijeka u blizini Lezma u Brijanki, gdje su se 2022. godine simbolično vjenčali Marta Fašina i Silvio Berluskoni. Ova vila je u vlasništvu Fininvesta i cijena joj je oko 44,8 miliona eura, a Berluskoni je još za života želio da vila postane Univerzitet "Slobodne misli“.

Na prodaju su i vila Čertoza, ogromna zgrada na Kosta Smeraldi koja košta između 250 i 300 miliona eura, kao i dvije vile na ostrvima Antigva i Berbuda, koje su bile predviđene za prodaju i prije otvaranja testamenta. Na prodaju su bila Grande u drevnoj Appiji u Rimu, vila La Lampara u Kani sa svojih 500 kvadratnih metara i pogledom na more, vila Kampari u Lezi na jezeru Mađiore i vila Dve palme na ostrvu Lampeduzi. Ekonomista Đani Profita ponudio je tri miliona eura za ovu vilu od 250 kvadrata.

Berluskoni nije posjedovao samo vile, već i mnogo zemljišta, polja na Kosta Tirkiznoj blizini Oblije, gde je bivši premijer želeo da izgradi ogromno odmaralište sa vilama i terenima za golf. Berluskoni je imao i oko 100 stanova u Milanu, kao i bioskop Fjama u Rimu. Berluskonijevi nasljednici otvoreni su i za ponude vezane za dvije jahte, Morning Glory i Sweet Dragon.

Posljednjih dana se šuška da Berluskonijev sin Pjer Silvio Berluskoni, vlasnik televizijske kuće Medijaset, želi da kupi vilu Grande u Rimu na Apija Antika, koju je njegov otac kupio za četiri miliona evra 2001. godine i dao je direktoru i prijatelju Franku Zefireliju na korišćenje do 2019.
Njegova sestra Barbara zainteresovana je za vilu Belvedere u Mekeriju, gdje je prije razvoda živjela dugo sa djecom i majkom Veronijom Lario. Najstarija ćerka Marina zainteresovana je za vilu Kampari na jezeru Mađore, kupljenu 2008. godine, koja sadrži 30 soba i divan park.

Berluskoni je često boravio u palati Gracioli u Rimu, jednoj od njegovih rezidencija od 1995. do 2020. godine, koja je prije nekoliko dana postala sjedište udruženja stranih dopisnika u Italiji. Na svečanom otvaranju novog sejdišta jedan od novinara je otkrio i tajna vrata, koja su zapravo tajni prolaz.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR