15 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

14° / 10°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Detoksikacija: Italijanski restoran nudi nagradu gostima koji se odreknu mobilnih telefona

Izvor: Pixabay

Mozaik

Comments 0

Detoksikacija: Italijanski restoran nudi nagradu gostima koji se odreknu mobilnih telefona

Izvor: Nacional.hr

Autor: Antena M

  • Viber

Posljednjih godina sve smo više ‘zalijepljeni’ za ekrane naših mobilnih telefona.

Stalno provjeravanje e-mailova, dopisivanje s prijateljima ili skrolanje po TikToku i ostalim društvenim mrežama ne prestaje ni u vrijeme ručka ili večere.

Jedan italijanski restoran dosjetio se načina kako da goste odvoji od ekrana, barem dok traje obrok.

Ako se "odreknete" mobilnog tokom obroka restoran Al Condominio u Veroni nudi vam – besplatnu bocu vina!

Vlasnik restorana Angelo Lella poručio je da je cilj bio podstaknuti goste da razgovaraju jedni s drugima umjesto da stalno gledaju u svoje telefone.

"Htjeli smo da otvorimo restoran koji je drugačiji od ostalih. Stoga smo odabrali ovaj format – korisnici mogu da zanemare tehnologije dok uživaju u zajedničkom trenutku druženja. Tehnologija postaje problem – nema potrebe gledati u telefon svakih pet sekundi, ali za mnoge ljude to je kao droga… Na ovaj način imaju priliku da ga ostave sa strane i popiju dobro vino”, objasnio je, prenosi Guardian.

Gosti restorana ostavljaju svoj mobilni na ulazu, u posebnu (zaključanu) kutiju. Ključ potom pokažu konobaru, a zauzvrat dobiju – bocu vina. Kad preuzmu mobilni, gosti u kutiji mogu ostaviti i recenzije jela, a oni koji jelima daju najbolje ocjene, prilikom sljedeće posjete dobiju i – besplatan obrok.

Nepotrebno je reći da je s obećanjem besplatnog vina restoran izazvao pravo oduševljenje među onima koji su bili voljni da učestvuju u detoksikaciji putem mobilnog telefona.

"Reakcija je bila vrlo pozitivna. Devedeset posto kupaca odlučilo je da ostavi svoje telefone u zamjenu za vino. Zaista je lijepa stvar vidjeti ljude kako to prihvataju – razgovaraju jedni s drugima umjesto da gledaju fotografije ili odgovaraju na poruke na svom telefonu“, poručio je vlasnik restorana.

Vjeruje se da je Al Condominio prvi restoran u regiji Veneto koji je prihvatio takvu inicijativu, iako postoje primjeri drugih u Italiji, uključujući Separè 1968, restoran u Toskani, koji nudi bonove gostima koji se odreknu svojih telefona.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR