13 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Takmičenje Schweppes Mixology 2024 okupilo najbolje crnogorske koktel majstore

Mozaik

Tag Gallery
Comments 0

Takmičenje Schweppes Mixology 2024 okupilo najbolje crnogorske koktel majstore

Autor: Antena M

  • Viber

Schweppes Mixology 2024, takmičenje u pravljenju koktela, i ove godine okupilo je najbolje crnogorske koktel majstore. Zahvaljujući događaju, čiji je domaćin bila kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora, istinski zaljubljenici u bartendingu imali su priliku da predstave svoje originalne recepture, vodeći nas kroz svijet miksologije prožet najraznovrsnijim ukusima.

Ovoga puta izazovu su su najbolje odgovorili Luka Popović (El frutto de la primavera), Marko Dragić(Mexicano) i Rajko Dragaš (Tanaka).

Oni su po mišljenju stručnog žirija, koji su činili Juraj Kozma - vlasnik Bar culture iz Beograda, Nikola Merdović - predsjednik Udruženja barmena Crne Gore i Dejan Živkovski - predsjednik Udruzenja somelijera Srbije, uspjeli da na najoriginalniji način smiksaju Long drink, koristeći jedan od prepoznatljivih i osvježavajućih ukusa Schweppes-a (Bitter Lemon, Tonic Water, Tangerin i Pink Mix), kao i alkoholna pića iz bogatog portfolija kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora.

Osim ukusa, mirisa i izgleda koktela,žiri su oduševili i tehnikom pripreme, prezentacijom i kontaktom s publikom, što im je donijelo ubjedljivu pobjedu i plasman na regionalno takmičenje koje će sredinom maja biti održano u Beogradu.

Pobjednika balkanskog finala očekuje sedmodnevno putovanje u London i prilika da unaprijedi svoje vještine uz edukacije sa evropskim Schweppes ambasadorima, kao i da stekne iskustvo rada u najpopularnijim londonskim koktel-barovima.

Takođe, najbolje plasirani iz pojedinačnih regija dobijaju putovanje u Atinu na čuveni Athens bar show.

U misiji da bude 24/7 partner za osvježenje, Coca-Cola HBC Crna Gora ima najsnažniji portfolio na tržištu koji se sastoji od: gaziranih pića (Coca-Cola, Fanta, Schweppes, Sprite i zero propozicije), vode (Rosa i Rosa Homolje), sokova i ledenih čajeva (Next, Joy, Fuze Tea), kafe (Vergnano i Costa), energetskih pića (Monster, Ultra),bogatog asortimana alkoholnih pića (Finlandia, Zlatna rakija,Macallan, The Famous Grouse itd), kao i brenda konditora Plazma, koji je dio kompanije od 2019. godine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR