14 °

max 21 ° / min 13 °

Ponedjeljak

06.05.

21° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rokenrol kuća slavnih odabrala nove članove: Šer, Meri Dž. Blajdž, Piter Frempton, Ozi Ozborn…

Izvor: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Mozaik

Comments 0

Rokenrol kuća slavnih odabrala nove članove: Šer, Meri Dž. Blajdž, Piter Frempton, Ozi Ozborn…

Izvor: Nova S

Autor: Antena M

  • Viber

Šer, Ozi Ozborn, Meri Dž. Blajdž, Piter Frempton, A Tribe Called Quest, Dave Matthews Band, Foreigner i Kool & the Gang novi su članovi Rokenrol kuće slavnih, ali će tek 19. oktorba na svečanoj ceremoniji to zvanično i postati.

Lajonel Riči i Rajan Sikrest objavili su koje nove članove dobija Rokenrol kuća slavnih u okviru emisije "American Idol”.

Ozi Ozborn jer već jednom postao dio “Rokenrol kuće slavnih” ali kao član benda Black Sabbath još 2006. godine.

Nagradu Musical Excellence dobiće Džimi Bafet, Dion Vorik, Norman Vitfild i MC5, nagradu Musical Influence dobiće Big Mama Tornton, Aleksis Koren i Džon Majal, a nagradu Ahmet Ertegun Suzan de Pas.

Rokenrol kuća slavnih prošle godine primila je Kejt Buš, Misi Eliot, Vilija Nelsona, Džordža Majkla, Šeril Krou i bendove Rage Against the Machine i The Spinners.

Ove godine je nominovano 15 umjetnika i bendova, a oni koji nisu ušli su Maraja Keri, Šade, Leni Kravic, Šinejd O’Konor, Eric B. & Rakim i bendovi Jane’s Addiction i Oasis.

Rokenrol kuća slavnih, osnovana 1983. nalazi se u Klivlendu, Ohajo. Umjetnici stiču pravo na prijem 25 godina nakon objavljivanja svoje prve ploče. Komisija imenuje umjetnika, a „stručnjaci za rok“ ocjenjuju nominovane i glasaju o kandidatima.

Svečana ceremonija biće održana 19. oktobra u Ohaju, sa prenosom na servisu Disney+, piše "Deadline“.

Prije 39 godina Elvis Prisli, Džejms Braun, Litl Ričard, Badi Holi, Rej Čarls, Fets Domino, Čak Beri, Sem Kuk, „Everli braders“ i Džeri Li Luis postali su prvi muzičari koji su ušli u novoosnovani Rokenrol hol slavnih.

Ideja Ahmeta Erteguna, tadašnjeg direktora „Atlantik rekordsa“ i Jana Venera, osnivača časopisa „Rolingstoun“, bila je da Dvoranom slavnih rokenrola, sa sjedištem u Klivlendu, u američkoj državi Ohajo, odaju počast istaknutim umjetnicima i njihovim dostignućima kroz istoriju popularne muzike. I od tada svake godine među muzičarima, a i u javnosti „bije se bitka“ ko će postati novi član prestižnog Rokenrol hola slavnih.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR