14 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

04.05.

20° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 12°

Četvrtak

09.05.

18° / 13°

Petak

10.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ostala bez vida zbog filera koji je kupila na internetu: Sama ga ubrizgala, pa završila u bolnici

Izvor: Pixabay

Mozaik

Comments 0

Ostala bez vida zbog filera koji je kupila na internetu: Sama ga ubrizgala, pa završila u bolnici

Izvor: B92

Autor: Antena M

  • Viber

Mlada žena izgubila je vid usljed komplikacije izazvane ubrizgavanjem dermalnog filera i trenutno je hospitalizovana u Urgentno-kliničkom centru u Ljubljani.

Filer je kupila na internetu, na jednom od najpoznatijih i najvećih sajtova, stala pred ogledalo te ga sama ubrizgala u kožu čela bez ikakvog predznanja za ovakve estetske zahvate. Došlo je do komplikacija, pa na jedno oko ubrzo ništa nije vidjela, a ljekarsku pomoć je potražila tek sjutradan.

"Imamo oko sat, sati i po vremena da to otopimo, a i u ovom slučaju se ponekad dogodi da se vid ne vrati potpuno", objasnila je Katarina Vujkovac Mahmutović iz UKC Ljubljana, specijalista za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju.

Kako objašnjava stručnjakinja iz ove ustanove, žena je filer ubrizgala direktno u venu, što dovodi do začepljenja vene koja hrani jedan dio lica, a može se odraziti i na arteriju koja hrani oko. Najrizičnije područje je između obrva i zove se glabela (bore mrštenja, bore između obrva), a to područje bogato je krvnim žilama.

Stručnjaci upozoravaju da ovo nikako ne bi trebalo sami da radite, kao ni da se prepuštate rukama onih koji nijesu medicinski obučeni za i one najmanje zahtjevne kozmetičke tretmane, piše slovenački 24ur.com.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR