11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Youtube kreće u obračun protiv teorija zavjere, čudotvoraca i ravnozemljaša

Tehnologija

Comments 0

Youtube kreće u obračun protiv teorija zavjere, čudotvoraca i ravnozemljaša

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

YouTube se u nekoliko navrata našao na udaru medija zbog svojih algoritama koji preporučuju video sadržaje korisnicima.

Tako su djeca mogla da vide različite, za njihov uzrast, neprimjerene snimke. Dešava se i da se među nizom naučnih videa potkradu neki koji baš i nisu sasvim naučno utemeljeni.

Upravo zbog toga, iz YouTube-a su najavili oštriju borbu protiv neprimjerenog sadržaja, odnosno protiv "viralnih izazova" i neprimjerenih "podvala" (engl. prank). Zato će od sada posebnu pažnju posvetiti video materijalima koji "balansiraju na granici povrede definisanih Pravila korišćenja".

Tako će smanjiti broj preporuka za video snimke čiji bi sadržaj mogao gledaocima da pruži pogrešne ili štetne informacije, kakvi su oni koji promovišu čudotvorne ljekove, tvrde da je Zemlja ravna ili promovišu druge teorije zavjere.

Iako će se ove promjene odraziti na manje od jedan odsto ukupnog YouTube sadržaja, ograničavanje preporuka za takav tip snimaka bi trebalo da znači bolje iskustvo za korisnike najvećeg video servisa na internetu.

Iz YouTubea, u zvaničnoj objavi na službenom blogu, pojašnjavaju da će se promjene odnositi samo na status videa u preporukama, ali ne i na njihovo objavljivanje na YouTube-u.

Tako će, oni koji žele da gledaju takav sadržaj, to i dalje moći da rade, ali samo ako ih sami budu tražili ili ako su pretplaćeni na neki od kanala na kojima su takvi snimci objavljeni.

"Vjerujemo da ovakvom promjenom postižemo ravnotežu između održavanja slobode govora na našoj platformi i odgovornosti prema našim korisnicima", navodi se u zvaničnoj objavi YouTube-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR