10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Velike promjene: Fejsbuk sakriva broj lajkova

Tehnologija

Comments 0

Velike promjene: Fejsbuk sakriva broj lajkova

Izvor: B92, PCPRESS

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Fejsbuk je sa testiranjem sakrivanja lajkova počinje danas, prvo na području Australije, a broj lajkova će tokom testiranja biti sakriven, pa će se prikazivati samo to da je neki sadržaj lajkovao "određeni prijatelj i ostali“.

Testiranjem bi trebalo da se utvrdi da li novi pristup brojanju lajkova utiče na cjelokupno stanje korisnika, pa ako se pokaže da se bez brojanja lajkova kod korisnika povećava osjećaj dovoljnosti, funkcija bi trebalo da stigne i u druge djelove svijeta.

Vlasnici će i dalje biti u mogućnosti da kliknu na lajkove, i tako provjere kome se sve neki post dopada, ali broj lajkova više neće biti vidljiv u News Feed-u. Eksperti procjenjuju da bi sa prestankom brojanja lajkova mogao da se smanji i osjećaj anksioznosti i depresije, budući da se sve više mentalnih poteškoća povezuje sa aktivnostima na društvenim mrežama.

Instagram je prvi počeo sa testiranjem ove opcije, prvo na području Kanade, da bi se broj oblasti proširio nakon što su korisnici istakli da im se sakrivanje broja lajkova dopada i da čini da se bolje osjećaju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR