14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorski Telekom dobitnik sertifikata za Sistem upravljanja bezbjednošću informacija

Tehnologija

Comments 0

Crnogorski Telekom dobitnik sertifikata za Sistem upravljanja bezbjednošću informacija

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorski Telekom dobitnik je sertifikata ISO 27001 za primjenu Sistema upravljanja bezbjednošću informacija. Dobijanje ovog sertifikata još jedna je potvrda da ova kompanija razvija procese zasnovane na principima sigurnosti, i da je njena poslovna politika usmjerena na stalna poboljšanja u sistemu upravljanja bezbjednošću informacija, navodi se u saopštenju Telekoma.

Sertifikat ISO 27001 smatra se vodećim međunarodnim standardom upravljanja informacijskom sigurnošću, pa je samim tim prihvaćen kao standard u najvećim i najuspješnijim poslovnim sistemima.

Proces sertifikacije, započet početkom godine, uspješno je završen u maju, a ovim standardom Telekom svojim korisnicima i poslovnim saradnicima pokazuje da je pouzdan poslovni partner, da prema podacima koji su mu na raspolaganju postupa odgovorno, da se oni koriste profesionalno i distribuiraju sigurno, poručuju iz Crnogorskog Telekoma.

„Informacione tehnologije danas prožimaju svaki aspekt svakodnevnog života. Sa razvojem informacionih tehnologija informacija je postala lako dostupna, ali u isto vrijeme i ugrožena. Prijetnje po bezbjednost informacija dolaze sa različitih strana, pa je od velikog značaja za funkcionisanje i opstanak organizacije obezbjeđivanje sigurnosti informacija kojima ta organizacija raspolaže.

Konkurentska prednost, smanjenje rizika od gubitka informacija i usaglašenost sa važećim domaćim zakonima i regulativama u ovoj oblasti samo su neke od prednosti koje ističe sertifikat ISO 27001. Siguran sam da će naš kontinuirani rad na podizanju standarda bezbjednosti, kao i postojanje odgovornosti za bezbjednost informacija na svim nivoima u kompaniji, dovesti do još većeg povjerenja korisnika i partnera u Telekom“, kazao je Ivan Stanković, vođa službe za IT infrastrukturu i IT/NT bezbjednost, i menadžer na projektu sertifikacije.

Na projektu sertifikacije radio je tim sastavljen od predstavnika svih sektora kompanije, budući da se bezbjednost informacija tiče svih zaposlenih.

„Biti dio tima koji dokazuje superiornost i tehnološku naprednost Telekoma uvijek predstavlja ogromnu satisfakciju, a posebno možemo biti zadovoljni kada znamo da smo i prije sertifikacije ispunjavali gotovo sve zahtjeve, i da smo radili samo na manjim izmjenama i prilagođavanjima. Sertifikovanje Crnogorskog Telekoma po ISO standardima 27001 i 27033 samo je još jedan dokaz naše posvećenosti zaštiti informacija, i visokom kvalitetu poslovanja. Sada možemo sa još više samopouzdanja i elana nastaviti dalji razvoj kompanije i kreiranje novih proizvoda, sa prestižnim sertifikatima koji stoje iza njih“, zaključuje Matija Milačić, specijalista za upravljanje transformacijama, i jedan od učesnika na realizaciji projekta sertifikacije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR