8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bolji san, bolje zdravlje: Prvi pogled na novi One UI 5 Watch

Tehnologija

Comments 0

Bolji san, bolje zdravlje: Prvi pogled na novi One UI 5 Watch

Autor: Antena M

  • Viber
Unapređenje funkcija za bolji san, One UI 5 Watch postavlja standard za cjelokupnu dobrobit putem zdravog noćnog sna

Danas je Samsung Electronics predstavio One UI 5 Watch[1], koji će kasnije tokom godine biti dostupan na Galaxy Watch uređajima. Novi softver je osmišljen da pruži još personalizovanije i intuitivnije iskustvo zdravlja i obuhvata poboljšanja koja podržavaju bolji san – često zanemarivan, a veoma bitan dio ukupnog zdravlja - kao i različite fitnes i bezbjednosne funkcije.

„Samsung je posvećen pružanju sveobuhvatnog iskustva zdravlja i osnaživanju korisnika u ostvarivanju njihovih ciljeva dobrobiti. Sada više nego ikada prije vjerujemo da sve to počinje dobrim noćnim snom“, izjavio je Han Pak, potpredsjednik i direktor Tima za Digitalno Zdravlje divizije za mobilne uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „Novi One UI 5 Watch potvrđuje našu stalnu posvećenost pomaganju ljudima da unaprijede kvalitet sna, kako bi svaki dan mogli da započnu osvježeni i spremni.“

Bolji san: Ključan za bolje zdravlje

Samsung je svoje napore usmjerio ka tri ključna elementa za bolji san: razumijevanje ličnih obrazaca sna, razvoj zdravih navika i uspostavljanje okruženja dobrog za san. One UI 5 Watch nudi te elemente uz još kompletnije iskustvo spavanja.

Novi Sleep Insights UI precizno prikazuje rezultate sna korisnika radi jasnijeg uvida u odmor protekle noći, uz povezane pokazatelje kao što su faze sna, periodi hrkanja i nivoi kiseonika u krvi. Pored toga, Sleep Coaching – podešen za osam različitih vrsta sna[2] - takođe je dostupan direktno na Galaxy Watch satu, kao i na uparenom telefonu, da bi korisnici lakše i uz veću motivaciju pratili svoje navike u svakom trenutku i na svakom mjestu.

Stvaranje udobnog okruženja je izuzetno korisno za kvalitet sna jer čak i sitna ometanja mogu da imaju ogroman uticaj. Zato je Samsung pojednostavio povezivanje Galaxy Watch sata sa širokim rasponom uređaja. Kada korisnikov Galaxy Watch sat registruje da je korisnik zaspao, SmartThings omogućava da se isključe povezani uređaji, kako bi stvorio pogodnije uslove za odmor. Režim sna odmah utišava notifikacije i zatamnjuje ekran telefona i sata, a One UI 5 Watch sada koristi infracrveni senzor umjesto zelenog LED svijetla kako bi ometanja sveo na minimum.

Pametniji fitnes partner

Različitim prilagođenim funkcijama za trčanje Galaxy Watch sata dodata je perosnalizovana zona srčanog ritma – uključujući analizu trčanja u realnom vremenu i program vježbanja u serijama. Ova nova funkcija analizira individualne fizičke sposobnosti[3] i određuje pet optimalnih nivoa intenziteta vježbanja (zagrijevanje, sagorijevanje masti, kardio, naporan trening i maksimalni napor). Ovo korisnicima omogućava da postave sopstvene ciljeve na osnovu svoje sposobnosti, od sagorijevanja masti do kardio vježbi visokog intenziteta.

Ljubitelje aktivnosti na otvorenom sa Galaxy Watch Pro satom će obradovati dodatne prednosti, počevši od proširene liste ruta za vježbanje – koja sada podržava trčanje i hodanje pored prethodno dostupnih opcija ruta za planinarenje i vožnju bicikla. Korisnici Galaxy Watch Pro sata takođe mogu da pretražuju i pristupaju GPX bazi podataka preko aplikacije Samsung Health i dobiju preporuke za nove rute na osnovu ulaznih parametara kao što su lokacija, vrijeme, ocjena ili popularnosti[4]. 

Bezbjednost uvijek na prvom mjestu

Bezbjednost se podrazumijeva kad su zdravlje i dobrobit u pitanju, tako da One UI 5 Watch nudi i unaprijeđene funkcije. Ažurirana verzija SOS funkcije omogućava direktnu komunikaciju sa brojem telefona za hitne slučajeve radi prenosa informacija o lokaciji korisnika[5], kao i neposredan pristup zdravstvenim podacima korisnika kada se SOS aktivira. Pored toga, funkcija registrovanja pada se sada automatski aktivira za starije korisnike[6] da bi smanjio rizik od nezgoda. Ovo su samo neki primjeri stalnih napora koje Samsung ulaže u unapređenje bezbjednosti korisnika.

One UI 5 Watch će prvo biti dostupan za narednu seriju Galaxy Watch satova kasnije tokom godine, a dalja unapređenja će biti uskoro objavljena.

[1] Dostupnost funkcija može da zavisi od tržišta, operatora, modela i uparenog telefona. Funkcije nisu osmišljene da se koriste za dijagnozu bolesti ili drugih stanja niti za lečenje, ublažavanje, terapiju ili prevenciju bolesti.

[2] Za rezultate obrasca sna korisnik mora da nosi sat dok spava najmanje 7 noći i završi ispitivanje.

[3] Nakon 10 minuta trčanja, Galaxy Watch sat izračunava personalizovanu zonu srčanog ritma na osnovu VO2max aerobne/anoksične granice.

[4] Dostupno na uparenom telefonu. Izabrana ruta se može gledati na satu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR