17 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

14° / 10°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počinje suđenje za likvidaciju Blaža Đurovića

Izvor: Foto: RAS Srbija

Region

Comments 0

Počinje suđenje za likvidaciju Blaža Đurovića

Izvor: Blic

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Pred Višim sudom u Beogradu sjutra bi trebalo da počne suđenje Nemanji Ivanovu i Darku Vesoviću zvanom Prika zbog optužbi da su 10. marta 2018. ubili Blaža Đurovića (39) na Dušanovcu.

Oni su na pripremnom ročištu pred sudom, u decembru negirali ubistvo, kratko se izjasnivši da nisu krivi, a detaljnu odbranu trebalo bi da iznesu na suđenju.

Iz razloga bezbjednosti, sud je odlučio da se sva suđenja u ovom slučaju održavaju u specijalnoj sudnici Okružnog zatora u Beogradu, u kojem se inače obojica nalaze u pritvoru. To znači da optuženi neće biti privođeni u sjedište Višeg suda.

Ivanov i Vesković su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljeno nošenje oružja.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković 2. aprila u Zagrebu odakle je nekoliko mjeseci kasnije izručen Beogradu.

Kiša metaka u Đurovića

Njih terete da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično djelo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su prenijeli da je Đurović ubijen ispred kuće rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Šupljikanca broj 22, nakon što je dovezao njega i djecu.

Ivanov je u februaru ove godine pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora za krivično djelo lake tjelesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju osam mjeseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015., kada je ubijen Vladan Veličković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR