16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novi detalji eksplozije u Novom Sadu: Bombu ispod džipa postavio profesionalac

Region

Comments 0

Novi detalji eksplozije u Novom Sadu: Bombu ispod džipa postavio profesionalac

Izvor: Blic

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

U Novom Sadu i dalje traje opsežna akcija prikupljanja operativnih podataka vezanih za počinioca, ali i naručioca napada na Dalibora Bogdanovića (42) zvanog Boća. Kako saznaje "Blic", više osoba bliskih Bogdanoviću privedeno je tokom vikenda, ali niko nije zadržan.

Kako za "Blic" tvrdi izvor blizak Bogdanoviću, u posljednje vrijeme ništa nije ukazivalo na to da bi mu mogla biti ugrožena bezbjednost.

"Nisu mu stizale nikakve prijetnje. Da jesu, vjerovatno bi se drugačije ponašao ili bi se barem trudio da uvijek bude u društvu. Sad to i policiji predstavlja problem u pronalaženju počinioca jer nemaju polaznu tačku. Jedino sa čim se spekuliše jeste da je napad na Bogdanovića, na sreću neuspješan, izveo profesionalac", kaže izvor Blica i te tvrdnje potkrepljuje činjenicom da je mjesto na kome se dogodio incident većim dijelom pokriveno kamerama.

Prema riječima sagovornika Blica, to je mogao da uradi samo neko dovoljno "hrabar" ili, u šta sumnja, potpuni amater, koji je po nečijem nagovoru podmetnuo bombu pod Bogdanovićev džip.

"Ipak smatram da je to djelo profesionalca zato što bi neki amater teško mogao doći u posjed tako razorne eksplozivne naprave na daljinsko upravljanje. No, policija je koliko znam uzela sve snimke koje su zabilježile kamere sa okolnih lokala i ulaza u zgrade, te se nadam da će počinilac brzo biti identifikovan i uhapšen. Jedino ne znam koliko će biti potrebno policiji da otkrije nalogodavca", priča izvor Blica.

MOTIV NAPADA

Najveća zagonetka istražnim organima, ali i Bogdanovićevoj porodici i prijateljima jeste motiv napada. Dugo o povrijeđenom nije bilo riječi u javnosti i nije povezivan u posljednje vrijeme ni sa jednim krivičnim djelom.

Zanimljivo je i to da je baš na dan kada je povrijeđen bio na suđenju kao svjedok u procesu koji se vodi protiv Jovana Kecmana zvanog Coja, koji je u bjekstvu već pet godina i koji je osumnjičen da je 2014. godine nakon kraće svađe ispred jednog kluba u centru Novog Sada potegao pištolj i pucao baš na Bogdanovića te ga je tom prilikom ranio u ruku i u stomak.

"Na suđenju je Bogdanović bio raspoložen i nije odavao nikakve znake zabrinutosti ili straha što je još jedan dokaz da nije ni slutio da bi mogao da se desi napad na njega. Povrh svega, na suđenju je izjavio da ne poznaje napadača, što nije istina, jer je nekoliko puta u javnosti viđen u njegovo društvu. Istina, nisu se družili, ali je sigurno da su se poznavali. Kecman je poznat po tome što je konzumirao drogu i alkohol tako da su ga ljudi iz novosadskog podzemlja nerado angažovali, ili su ga koristili da odradi sitnije poslove zato što je imao podršku navijača FK Novi Sad okupljenih u grupu "Korida", i kojima je slovio za vođu", priča za "Blic" izvor iz policije upoznat sa tokom istrage.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR