Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kolinda rekla da bi ponovo zvala Vučića u Zagreb i "bocnula" Srbiju

Izvor: Foto: Beta

Region

Comments 0

Izvor: b92

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Kolinda rekla da bi ponovo zvala Vučića u Zagreb i "bocnula" Srbiju

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kaže da su joj mnogi prigovarali što je pozvala predsjednika Srbije u posjetu Hrvatskoj, ali da bi to ponovo uradila.

Ona je dodala da otvorena pitanja, poput nestalih branitelja, ne mogu da čekaju da se "Srbija normalizuje kao država".

"Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila. Roditelji nestalih branitelja nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država", rekla je Grabar Kitarovićeva na predstavljanju knjige "Nestali u Domovinskom ratu 2", prenosi zagrebačka N1 televizija.

Ona je rekla da su konkretni pomaci neophodni za njenu posjetu Srbiji, "ne kao uslov, već kao nešto što je potrebno", te u tom kontekstu podsjetila da dokumenta koja je Vučić donio u Zagreb nijesu bila adekvatna.

"Nadam se da je Vučić iskren u tome i da će se naći barem određeni broj dosijea, jer sad je prošlo dosta vremena da nijesmo nikog pronašli", rekla je Grabar Kitarović i dodala da vjeruje da je Vučić, za dokumenta koja je donio u Zagreb tokom prošlogodišnje posjete, "mislio da su uredni".

"Ne vjerujem da bi dolazio u Zagreb i namjerno se blamirao da je znao da nijesu tačni", rekla je Grabar Kitarović i najavila da će to pitanje pokrenuti i pred Generalnom skupštinom UN.

Nakon prošlogodišnje posjete Vučića Hrvatskoj, hrvatska predsjednica izjavila je da je Vučić donio dokumenta nestalih osoba koje su već identifikovane.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR