15 °

max 20 ° / min 13 °

Nedjelja

31.05.

20° / 13°

Ponedjeljak

01.06.

23° / 12°

Utorak

02.06.

23° / 14°

Srijeda

03.06.

23° / 12°

Četvrtak

04.06.

22° / 15°

Petak

05.06.

24° / 16°

Subota

06.06.

25° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Policija sumnja da je djevojčica koja je pronađena u Limu ubijena

Region

Comments 0

Izvor: Blic.rs

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Policija sumnja da je djevojčica koja je pronađena u Limu ubijena

Novorođenče ženskog pola koje je mrtvo pronađeno u rijeci Lim kod brane u Bistrici, najvjerovatnije je ubijeno, a njegovo tijelo nalazilo se u vodi najmanje nekoliko nedjelja, saznaje "Blic". 

Jeziv prizor bebe koja je plutala Limom na teritoriji Nove Varoši, nizvodno od Prijepolja uz magistralni put prema Crnoj Gori, u nedjelju popodne primijetio je jedan prolaznik. Nedugo zatim tijelo je izvađeno, a istog dana je počela istraga u ovom slučaju i urađena odbukcija.

U Višem javnom tužilaštvu u Užicu su rekli da izvještaj obducenta, koji je trebalo da utvrdi da li je beba rođena živa, i ako jeste da se izjasni o uzrocima smrti, još nije stigao.

Međutim, do Prijepolja gdje ovdašnja Policijska uprava vodi istragu, stigle su određene informacije da je beba ipak rođena živa, odnosno da je ubijena.

''Još na licu mjesta, kada je u Bistrici izvađeno tijelo, videlo se da je ono u jako lošem stanju. Promjene su ukazivale da je nesrećeno dijete mnogo vremena provelo u vodi, možda i svih mjesec dana'' - kaže izvor „Blica“ iz Prijepolja upućen u ovaj slučaj.

Zbog toga, kaže on, obducentu će biti veoma teško da utvrdi da li je dijete usmrćeno gušenjem, udarcima, na neki drugi način, ili je živo bačeno u reku. Nimalo lak zadatak je i pred policijom koja traga za roditeljima.

U ovom dijelu Srbije porodilišta postoje u Prijepolju, Priboju i Sjenici, a policija za sada vrši provere spiskova porodilja. Istraga pokušava doći do informacija o ženama, koje su eventualno krile trudnoću.

''S obzirom na to da Lim na ovom potezu teče uz samu magistralu, nije isključeno ni da je neko ko ne živi u ovom regionu prošao ovuda i bacio dijete u reku. Treba imati u vidu i da je ovo pogranično područje zbog čega postoji mogućnost da beba uopšte nije rođena u Srbiji. Lim na teritoriju opštine Prijepolje dolazi iz Crne Gore, pa je moguće i da je dijete rođeno u toj zemlji. Opet, ne mora da znači da ga je donijela rijeka, nego da ga je bacio neko iz Crne Gore ko je prošao ovuda. Takođe, desetak kilometara odavde je i granični prelaz Uvac sa Bosnom i Hercegovinom. Mnogo je pretpostavki koje imaju logiku, ali rezultata za sada nema'' - objašnjava sagovornik Blica.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR