21 °

max 36 ° / min 20 °

Petak

10.07.

36° / 20°

Subota

11.07.

37° / 20°

Nedjelja

12.07.

33° / 23°

Ponedjeljak

13.07.

30° / 21°

Utorak

14.07.

31° / 18°

Srijeda

15.07.

31° / 18°

Četvrtak

16.07.

33° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tadić: Nijesam naredio da prisluškuju Roćena, snimci su vjerovatno potekli iz Rusije

Region

Comments 1

Izvor: RFE

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Tadić: Nijesam naredio da prisluškuju Roćena, snimci su vjerovatno potekli iz Rusije

Snimci su, smatra vjerovatno potekli iz Rusije.

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da nije naredio da se priškuje Milan Roćen dok je bio ambasador državne zajednice u Moskvi, te da on tada nije imao bilo kakvu nadležnost nad tadašnjom Vladom i njenim službama.

"Pretpostavljam da su neke obavještajne službe to mogle da rade, da snimaju razgovore. Ako se ne varam, ti razgovori su vođeni u Rusiji, pa pretpostavljam da su odatle i potekli snimci. U svakom slučaju, za mene je baš vučićevski stil ta optužba da ja imam veze s tim. Da vas podsjetim, te 2006. ja nemam nikakvu izvršnu vlast u svojim rukama, moja stranka je u opoziciji, a ja sam predsjednik koji je u kohabitacionom odnosu sa tadašnjom Koštuničinom i Labusovom Vladom, nemam nikakvog uticaja ni na jednu strukturu izvršne vlasti, ni na jednu obavještajnu službu, niti Telekom Srbije, niti na bilo koga ko bi imao takav potencijal", rekao je Tadić za Slobodnu Evropu.

Vučić: Roćen prisluškivan po nalogu Tadića

"Ali", konstatovao je dalje, "po mom mišljenju, niko iz Srbije nije imao nikakve tehničke mogućnosti da snima razgovore koji su vođeni iz Rusije".

"Tako da je to bacanje prašine u oči u skladu sa Vučićevom političkom logikom i njegovim vrjednosnim sistemom. Za te razgovore sam prvi put saznao onda kada su se pojavili u medijima", rekao je Tadić.

Prethodno je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naveo, kako su prenijeli crnogorski mediji, da je prisluškivanje razgovora Milana Roćena rađeno po nalogu bivše vlasti i da je to radio Ranko Tadić, rođak nekadašnjeg predsjednika Srbije.

Na tu optužbu i na pitanje da li mu je poznato ime Ranka Tadića, Boris Tadić kaže:

"Ranko Tadić je moj blizak rođak i on to svakako nije radio, u mom mandatu pogotovo ništa slično nije radio. Mislim da će zbog toga Vučić dobiti tužbu njegove porodice zato što na bestijalan način blati čovjeka koji više nije među živima, a to je baš u skladu sa vrjednosnim sistemom Vučića. Lako je oblatiti mrtvog čovjeka i onda ne mora ništa da se dokazuje u pravnom procesu i pred institucijama. Sve ostaje u polju gdje Vučić ima apsolutnu dominaciju, a to su mediji koje on kontroliše do kraja. Dakle, niko iz moje blizine nije imao potencijal da prisluškuje razgovore. Prvo zato što nije imao moj nalog, a i da je imao nalog s moje strane nije imao kapacitete za tako nešto. U vremenu o kojem govorimo, ja sam predsjednik Republike kome ni tadašnja Vlada ne dostavlja informacije na zahtjev, sa obrazloženjem da to ‘nije moja ustavna nadležnost’. Tako da je sve to jedna politička besmislica koja služi Vučiću da podigne novu tenziju''- kazao je Tadić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

štrbina

Podśetime na onu davnu crnogorsku pjesmu- ''... a koja se kremeniše /usta karminom/ ta đevojka nije više ...''.