16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milić: Ponosan sam na Bogdana, vjerujem u duplu krunu

FK Budućnost

Comments 0

Milić: Ponosan sam na Bogdana, vjerujem u duplu krunu

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Nisu dočekali da dijele svlačionicu u prvom timu Budućnosti, ali zato jesu u mladoj selekciji Crne Gore - bivši kapiten Stefan Milić i njegov rođeni brat - desni bek - Bogdan Milić se ne razdvajaju tokom okupljanja „sokolića“.

Nažalost, mlada selekcija je juče poražena od Izraela sa 2:1 u 7. kolu grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - 20-godišnji Stefan je igrao cijeli meč, a godinu dana mlađi Bogdan je bio na klupi.

"Mogli smo i morali više protiv Izraela. Kod vodećeg gola protivnika iz penala je možda bio faul, možda i nije, ali to ne umanjuje činjenicu da smo morali bolje. Taj gol nas je presjekao, nismo uspjeli da se vratimo do poluvremena uprkos tome što smo željeli“, rekao je za klupski sajt Budućnosti Stefan, koji još žali za porazom od vršnjaka iz Izraela.

"Na poluvremenu smo se dogovorili da krenemo jako, stigao je izjednačujući pogodak, ali je neshvatljivo kako nismo uspjeli da iskoristimo igrača više. Upali smo u nervozu i na kraju je stigao poraz. Moramo da budemo ljuti na sebe što nismo preokrenuli, ali za borbeni i voljni momenat niko ne može da nam zamjeri“.

Sa reprezentacije smo se "prešaltali" na našu Budućnost. Stefan nas je ljetos napustio nakon titule, obreo se u velikom Dinamu, a Bogdan je "ušetao" u prvi tim kao talentovani defanzivac.

"Pričali smo dosta, bio je izričit da ostane u Budućnosti i sačeka svoju šansu. Budućnost mu je sve, voli klub, sanjao je da zaigra za seniorski sastav gledajući mene među prvotimcima. Baš kao što sam i ja svojevremeno sanjao. Sada smo zajedno u reprezentaciji, puno mi je srce, ponosan sam na njega“.

Stefanu nije bilo lako da se nosi sa bremenom najmlađeg kapitena u istoriji kluba, a Bogdanu da "uskoči" u postavu nezagrijan protiv Astane u najvećoj evropskoj pobjedi kluba.

"Bila mu je to prva seniorska utakmica. I to još evropska. Odigrao je bez greške, kao i poslije protiv Sarajeva i u prvenstvu. Ne postoje riječi da opišem koliko sam ponosan na brata“.

Čak je uzeo i tvoj broj 24...

"Bio je slobodan, a on ga je tražio, želio je da me naslijedi. Nadam se da će ostaviti veći trag od mene u Budućnosti. Vjerujem da će Bogdan i moji bivši saigrači ove sezone osvojiti duplu krunu. Želim im to od srca, navijam za to“, rekao je stariji od braće Milić, koji redovno prati „plave šampione“.

"Budućnost je klub za koji sam emotivno vezan, Budućnost me istrpila, stvorila, nadogradila... Mislim da imamo najbolju ekipu i ligi i da igramo najbolji fudbal. Pratim svaku utakmicu na razne načine, kada sam na treningu ili na utakmici - odmah upalim poslije i vratim. Posljednju sam gledao u autobusu dok sam se vraćao sa utakmice Varaždina“.

I na kraju - malo o Varaždinu. Dinamo je prošle zime kupio Milića za 500.000 eura plus 20 odsto od narednog transfera, ostavio ga je kod nas do ljeta, a nedavno ga je - nakon jednog nastupa za "modre" - poslao na šestomjesečnu pozajmicu u Varaždin.

"Nisam u početku bio za tu opciju, ali poslije konsultacija sa ljudima kojima vjerujem - nisam imao dilemu. Igranjem za Varaždin ću se upoznati sa ligom, protivnicima, dobiću na samopouzdanju. Svi znamo da je Dinamo sve svoje mlade igrače slao na pozajmice kako bi sticali iskustvo. Nadam se da ću se kroz pola godine ili godinu vratiti među modre, ustaliti se i opravdati očekivanja velikog kluba kakav je Dinamo“, rekao je Stefan Milić

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR