17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milinković i Ivanović: Od nas zavisi!

FK Budućnost

Comments 0

Milinković i Ivanović: Od nas zavisi!

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Nakon reprezentativne pauze, domaći fudbal se vraća u žižu zbivanja!

Budućnost će sjutra, u 9. kolu Telekom 1. CFL, na Gradskom stadionu u Podgorici dočekati Zetu. Utakmica je na programu od 15.00 časova, a obezbijeđen je direktan TV prenos na Nacionalnom javnom servisu - RTCG.

Šef stručnog štaba “plavih“ Mladen Milinković zna da postoji rivalitet između aktuelnog prvaka Crne Gore i prvog šampiona naše države.

“Utakmice između Budućnosti i Zete nikada nisu bile lake ni za jedne, ni za druge, tako da nas težak meč očekuje i sjutra. I mi smo, baš kao i Zeta imali lošiji start prvenstva, ali smo vremenom bilježili bolje rezultate. Nadam se da će ekipa pokazati kvalitet i da ćemo osvojiti nova tri boda kako bi - sa zaostalom utakmicom protiv Petrovca - izbili na čelo tabele, što je naš cilj od početka šampionata“, poručio je Milinković, koji je ponosan na činjenicu što je klub u prethodnom periodu imao šest reprezentativaca - Dragojevića, Adžića, Raičkovića i Ivanovića u A selekciji, a Terzića i Milića u mladoj reprezentaciji.

“Svi smo srećni i zadovoljni u klubu zbog toga, to je dokaz da je Budućnost radila dobro, a da je selektor prepoznao taj naš rad. Ivanović je ostavio najupečatljiviji utisak, ali svi su srećni jer su predstavljali Crnu Goru“.

Protiv Zete pod Goricom neće igrati Petar Grbić i Ivan Bojović zbog suspenzija, te Petar Vukčević i Nemanja Sekulić zbog povreda.

“Biće nekih novajlija u postavi ili na klupi, Marko Vučić je registrovan, možda odigra poluvrijeme, dok će na klupi vjerovatno biti par mlađih momaka koji su u pauzi radili sa nama. Imamo dva - tri igrača koji su 2004. godište, obezbijedili smo za njih specijalne preglede, možda dobiju šansu. Sve zavisi kako se rezultat i utakmica budu kretali“.

Budućnost je ponosna na veliki broj reprezentativaca, ali to je otežavalo rad šefu stručnog štaba u pauzi. Međutim, “plavi“ će protiv Golubovčana napasti peti vezani trijumf u prvenstvu.

“Moja trenerska filozofija je takva da uvijek treba gledati samo svoj tim, a ukoliko je taj tim dobar onda od vas zavisi. Međutim, to ne znači da ne cijenimo bilo koga, a pogotovo ne Zetu koja nije puno mijenjala ekipu u odnosu na prošlu sezonu. Ukoliko pružimo maksimum, biće nam lakše, a bili bi zadovoljni sa bilo kakvom pobjedom. Razlog za to je što se pišu samo tri boda, ali i zbog toga što su prve utakmice poslije pauze nezgodne“, jasan je Milinković.

Tim će u narednih sedam dana odigrati tri utakmice, sve tri u Podgorici - protiv Zete, Rudara (srijeda, Kup) i Dečića (naredni vikend).

“Ne znamo još kakav je teren na Gradskom stadionu, ali pošto su bili lošiji vremenski uslovi većina terena kod nas nije u dobrom stanju. Možda će ubuduće tereni biti teži, to ne odgovara stilu koji mi preferiramo, ali moramo da se prilagodimo na to“.

Igor Ivanović je za reprezentaciju Crne Gore na tri utakmice postigao tri gola za 195 minuta, a sada se svi u našem taboru nadaju da će formu iz crvenog dresa prenijeti na “plavi“.

“Drago mi je što sam se vratio klupskim obavezama, čeka nas jedna teška utakmica, ali nadamo se da ćemo nastaviti u ritmu u kojem smo bili prije pauze i da ćemo osvojiti tri boda“, misli Ivanović na četiri vezana trijumfa u prvenstvu.

“Umor je prisutan nakon povratka iz reprezentacije, ali imao sam dva dana odmora i biću spreman za utakmicu. Od nas se očekuje da uvijek pobjeđujemo, ući ćemo sa tim motivom u meč, a ako ponovimo igru kao prije pauze – mislim da neće biti problema“, poručio je Ivanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR