17 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

21° / 14°

Subota

11.05.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Talenti Budućnosti: Aleksa Ćetković

FK Budućnost

Comments 0

Talenti Budućnosti: Aleksa Ćetković

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Prethodnog vikenda su odigrane utakmice 10. kola Kadetske i Omladinske lige Crne Gore - kadeti Željka Ćetkovića su remizirali sa Podgoricom u gostima (0:0), dok su omladinci Srđana Radonjića demolirali Jedinstvo kod kuće 5:0.

 U17 ekipa Budućnosti je sa bodom ostala na čelu tabele i dijeli prvo mjesto sa Podgoricom i OFK Berane (21 bod), dok je U19 tim drugi na tabeli sa 25 bodova - ima dva manje od OFK Titograd. Međutim, stav omladinske škole je od samog početka razvijanje igrača, a ne osvajanje titula.

A u rubrici sajka kluba “naši talenti“ razgovarali su sa Aleksom Ćetkovićem - 16-godišnjim vezistom, kadetom koji igra za omladince i koji je debitovao za prvi tim.

Omladinci su odradili Berane golovima Jovana Dašića (dva), Damjana Mugoše, Mladena Marstjepovića i Mitra Globarevića, a Ćetković je na terenu proveo 75. minuta.

“Odigrali smo kvalitetno sa dosta lijepih akcija i zbog toga smo srećni. Kao ekipa smo ušli dobro u utakmicu, postigli rano gol i odveli meč u pravcu koji nama odgovara. Preuzeli smo inicijativu od starta, stvarali šanse i mogli do ubjedljivije pobjede. Ovo je bila dobra provjera pred derbi sa OFK Titograd”.

Vršnjaci iz “romantičara” su trenutno u bodovnoj prednosti, našim klincima pehar nije prioritet, ali…

“Svi bismo voljeli da osvojimo titulu, ali fokusirani smo na kvalitetan rad, napredovanje i otklanjanje nedostataka. Titula je nešto što može da dođe kao kruna tog rada”, poručio je momak koji se trenutno nalazi na pripremama mlađe omladinske reprezentacije.

Krilatica ‘pravilan razvoj prije titule’ se ogleda u radu naše omladinske škole - najtalentovaniji igrači igraju sa starijima od sebe kako bi napredovali.

“Po godinama sam kadet, ali igram za omladince. Smatram da godine nisu bitne kada se trudite i dajete svoj maksimum kako bi pomogli ekipi. Naravno, teže je igrati za omladince, igra se brže i agresivnije, ali sam se brzo navikao”.

A naš visoki talentovani zadnji vezni je čest na treninzima prvog tima, bio je na klupi na utakmicama protiv Zete i Dečića u prvenstvu, dok je protiv Rudara u 1/8 finala Kupa debitovao - prethodne srijede je u pobjedi “plavih” (3:1) igrao od 74. minuta.

“Počastvovan sam što mogu da treniram sa prvim timom, treniranje sa tim momcima je mnogo zahtjevnije, ali i osjećaj je fenomenalan. Svi igrači mi pomažu da se uklopim, daju mi savjete, a svaki prvotimac ima nešto svoje specifično, tako da od svakoga mogu da naučim ponešto”, poručio je Aleksa, koji će 21. oktobar 2020. pamtiti do kraja života.

“Debi? Nevjerovatno. San svakog dječaka koji voli Budućnost je da zaigra za najveći klub u državi. Moj se ostvario. Čast mi je što sam dio kluba kakav je Budućnost, na meni je da radim i trudim se iz dana u dan sve više i više”.

Aleksa kao svaki klinac ima uzore, ali je spreman da svoj fudbalski put gradi sam.

“Divim se mnogim igračima, ali najviše sam volio da gledam Ćavija Ernandeza. Za mene je on bio senzacionalan, ali naravno da svoju karijeru želim da gradim sam i da budem svoj. Od igrača sa domaće scene sa zadovoljstvom pratim igrače poput Draška Božovića i Igora Ivanovića, dok od stranih najviše uživam u igrama Lionela Mesija i Kevina de Brujnea”, jasan je Ćetković, talenat kome želimo još mnogo utakmica u prvom timu “plavih”.

Omladinci su u pobjedi nad Jedinstvom igrali u sastavu Filip Babović, Ensar Lucević, Petar Vuković, Damjan Dakić, Balša Ćetković, Bogdan Obradović, Mitar Globarević, Damjan Mugoša, Jovan Dašić, Aleksa Ćetković, Mladen Marstjepović, a šansu su još dobili Lazar Baltić, Luka Krkeljić, Filip Femić, Bogdan Čelebić, Martin Đukanović, Marko Lubarda i Filip Starovlah.

Sa druge strane, za kadete su u remiju sa Podgoricom počeli u sastavu Filip Domazetović, Vladimir Perišić, Kastriot Ljuljđuraj, Luka Živković, Luka Miranović, Balša Barović, Romario Camaj, Ilija Vuković, Edin Karamanga, Viktor Đukanović, Risto Pejović, a priliku su u nastavku dobili Stefan Vulanović i Nikola Medojević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR