16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Edukacioni centar FK Budućnost: Odgovornost dobra za rast svih nas

FK Budućnost

Comments 0

Edukacioni centar FK Budućnost: Odgovornost dobra za rast svih nas

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Jedna lijepa ideja vezana za struku je sprovedena u FK Budućnost - treneri će u narednom periodu razmjenjivati ideje, a djeca dobijati prave savjete kako se postaje vrhunski sportista.

Unutar kluba je napravljen “Edukacioni centar“ kako bi treneri spoznali nešto novo, a klinci iz Omladinske škole shvatili važnost zdravih stilova života, te koliko su bitne motoričke sposobnosti, baš kao i pravi pristup na treningu, sam rad na terenu, kao i kod kuće...

Prvi “predavač“ je bio Milivoje Grbović, kondicioni trener omladinske i kadetske ekipe, koji je izlagao rad “Opšta slika i značaj kondicione pripreme kod fudbalera“.

“Rad sa mlađim selekcijama je izuzetno osjetljiv i jako je važno da damo našoj djeci pravu porciju treninga (shodno uzrastu - senzitivnoj fazi) kako bi došli do željenog nivoa. Smatram da je ovaj vid edukacije jako dobar za trenere koji rade sa djecom, kao i za samu djecu. Želimo da probudimo svijest kod djece kako, kad i zbog čega nešto rade“, rekao je Grbović.

Tokom izlaganja treneri iz kluba, kao i polaznici Omladinske škole su dobili značajne informacije oko pripremljenosti, treninga, ishrane, suplementacija...

“Budućnost pravi ozbiljne projekte u proizvodnji i mogu reći da je ovo samo jedan u lančanom nizu dobih stvari u Omladinskoj školi. Zahvalnost direktoru, koordinatoru, kao i trenerima koji itekako imaju sluha za sve što radimo. To mogu da kažem u ime nas kondicionih trenera. Napravljen je tim dobrih ljudi, a produkt našeg rada će biti igrači za prvi tim. Neki već jesu“.

Grbović je zavrijedio aplauz, treneri su ostali još da diskutuju, ali trema je bila prisutna.

“Iz lične odgovornosti prema uvaženim kolegama od kojih učim svakodnevno, kao i prema pružanju primjera i informacija djeci. Na studijama sam volio da pišem projekte vezane za ovu branšu, kao i da izlažem iste, ali u klubu je drugačije - veća je odgovornost. Odgovornost je dobra za rast svih nas, a na početku i na kraju - za rast Budućnosti“, poentirao je diplomirani profesor fizičkog vaspitanja koji je magistrirao kondicionu pripremu sportista.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR