10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šanse poslije kombinacija - najjači utisak

FK Budućnost

Comments 0

Šanse poslije kombinacija - najjači utisak

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je protiv Rudara upisala petu vezanu pobjedu u prvenstvu (šestu računajući Kup), postigla deset golova u roku od pet dana (Bokelj 6:0, Rudar 4:2), produžila seriju na 13 utakmica (12 pobjeda, jedan remi) bez poraza u domaćim takmičenjima, te na 22 meča (20 trijumfa, dva neriješena rezultata) u svom hramu fudbala.

Na sve to je stigao kiks protivnika, pa “plavi“ nakon 15 odigranih kola imaju sedam bodova više i utakmicu manje u odnosu na prvog pratioca - Budućnost 34 boda, Dečić 27...

“Prija nam kada ostvarimo dobar rezultat, a najbliži pratioci malo kiksaju, ali ponoviću ono što sam već rekao: važno je da mi ne pravimo kikseve, a ako drugi zakoče – to je plus za nas“, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković, čija je ekipa u uvodna tri kola osvojila samo tri boda, a u narednih 11 čak 31 bod...

“Gledamo svoja posla, učinak nam je za sada dobar, imamo lijepu šansu da do kraja prvenstva zadržimo prednost, a možda je i uvećamo jer imamo direktan okršaj sa Dečićem u narednih pet utakmica koliko nam je ostalo do kraja jesenjeg dijela sezone“.

“Plavi šampioni“ su rano primili gol za 0:1, kasnije je Rudar prišao i na 3:2, ali djelovalo je da naš tim u svakom trenutku može da pogodi protiv Pljevljaka.

“Možda je djelovalo da u svakom trenutku možemo da postignemo gol, poslije sam gledao snimak i pregled i komentari su bili takvi, ali nije to bilo baš tako bukvalno“, poručio je 52-godišnji strateg iz Loznice, koji je prezadovoljan igrom u prvom dijelu nakon primljenog pogotka.

“Napadali smo u kontinuitetu i po bokovima i kroz sredinu, stvarali šanse, a realizacija nije bila dobra kao protiv Bokelja. Bilo je lijepih poteza, Milioš Raičković je imao jedan sjajan udarac, Dejan Zarubica i mali Lazar Mijović dobre šanse, a što je najvažnije te prilike su izgrađene poslije kombinacija. To je ostavilo najjači utisak“.

Budućnost je primila jeftine pogotke nakon početničkih grešaka, ali kada se pogleda rezultat - momcima se ništa ne može zamjeriti.

“Nismo trebali da primimo te golove, to je nešto što moramo da analiziramo. Nešto slično ne smije da nam se dešava protiv boljih ekipa, jer su nas takve stvari koštale protiv Dečića“, vraća se Milinković na remi od 2:2 pod Goricom, jedini neriješen meč u proteklih 13 utakmica.

“Imali smo i rezultat i šanse, a onda su nam dva - tri trenutka nepažnje poremetila čitavu utakmicu. Rudar je pored dva gola imao dvije prilike, bez potcjenjivanja prema Pljevljacima, ali bi kvalitetnije ekipe to možda iskoristile i bilo bi teže. Ovako, presudila je razlika u kvalitetu, a sigurno su i problemi koje ima Rudar uticali da nam bude lakše“.

Milinković je sa stručnim štabom razmišljao unaprijed, pa je Miomira Đuričkovića već u Kotoru prethodne srijede protiv Bokelja probao na desnom beku (Bogdan Milić imao kartone), a u duelu sa Rudarom su igrala tri bonus igrača - 20- godišnji Anto Babić, 17-godišnji Lazar Mijović koji se ustalio i 16-godišnji Viktor Đukanović. Viktor je na debiju u plavom dresu postigao gol protiv Bokelja, a protiv Rudara je postavio konačan rezultat na debiju u prvenstvu postavši jedan od najmlađih strijelaca u istoriji domaće lige, ali i u istoriji Budućnosti.

“Babić ima kvalitet da igra i da nema tog pravila sa bonus igračem. Mijović i mali Viktor dobijaju šansu, koriste je, a sigurno da im je mnogo lakše da igraju kada ekipa nema velikog pritiska. To im daje pravo da pogriješe i da možda ne odigraju onako kako mogu. Bitno je za njih da imaju minutažu, da vide šta je seniorski fudbal jer je velika razlika između omladinskog i seniorskog fudbala. Posebno to važi za Viktora koji je kadet. Kada igraju za kadete i omladince još mogu da se igraju fudbalu, dok je u prvom timu sve ozbiljnije i ne smijete da pravite greške“.

Pakleni ritam domaćeg loptanja se nastavlja - naš tim već u srijedu igra protiv Iskre u Danilovgradu (2. decembar, 14.00, prenos na TV Arena sport i RTCG) u okviru 16. kola Telekom 1. CFL, a “plave“ po navici čeka težak meč.

“Od kada sam ja tu, tri puta smo igrali - izgubili smo u Danilovgradu 4:1, a dobili smo kod kuće dva meča sa po 1:0. Bez obzira što smo u tim trijumfima bili bolji, teško smo postizali golove. Ali svaka utakmica donosi nešto novo i nadam se da ćemo uspjeti u tome da nemamo velikih problema“, rekao je Milinković, svjestan da svaka ekipa u ligi ima ekstra motiv protiv naših šampiona.

“Motiv kod Iskre u svakoj utakmici protiv nas je evidentan, ali ukoliko ne budemo pravili greške kao protiv Rudara - možemo da napravimo dobar rezultat“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR