12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Babić: Jezero je čvrsta ekipa, na nama je da budemo ozbiljni

FK Budućnost

Comments 0

Babić: Jezero je čvrsta ekipa, na nama je da budemo ozbiljni

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost sjutra (nedjelja, 6. decembar) od 13.00 časova na Gradskom stadionu u Podgorici igra protiv plavskog Jezera u okviru 16. kola Telekom 1. CFL.

“Plavi“ su u sjajnoj seriji - vezali su šest pobjeda u prvenstvu, 12 mečeva ne znaju za poraz (11 pobjeda, jedan remi), 22 utakmice nisu poraženi kod kuće (12 trijumfa, dva remija) - favoriti su, ali jedno je sigurno: neće potcijeniti ekipu koja je sakupila 22 boda i nalazi se na bod od mjesta koje vodi u Evropu.

To obećava 20-godišnji štoper Anto Babić, koji zna da je Jezero primilo (10), ali i dalo najmanje golova (devet) u prvenstvu.

“Jezero je ozbiljna ekipa, dosadašnje igre pokazuju da je neugodan protivnik. Mogu slobodno da kažem da su iznenađenje prvenstva“, poručio je naš bonus igrač, koji cijeni čvrstinu Plavljana.

“Gol razlika govori da igraju tvrd i odgovoran fudbal, znaju šta rade na terenu i svakako da ne smijemo da ih potcijenimo. Ako u utakmicu uđemo ozbiljno, mislim da neće biti problema“.

Plavi tim je dominantan na svakom meču, naročito na posljednjih 12 utakmica kada su osvojena 34 boda od mogućih 36.

“Budućnost u svaku utakmicu ulazi sa namjerom da osvoji tri boda, tako će biti i protiv Jezera. Imamo svoj stil, igramo naš prepoznatljiv fudbal – visok presing, posjed lopte, raznovrsne akcije, opasni smo iz prekida... Nećemo odustati od toga, nadam se da ćemo tako da nastavimo i ubuduće“, jasan je rođeni Nikšićanin.

Babić je ljetos stigao iz drugoligaša Bokelja, odigrao je 10 utakmica računajući Kup, a u prethodnom kolu je došao do svog debitantskog gola u plavom dresu - u pobjedi nad Iskrom (2:0) u Danilovgradu je pogodio za 1:0.

“Bio je to taj vodeći gol, pao je u najboljem mogućem trenutku pred kraj prvog dijela. Bio sam uporan, vjerovao sam u loptu do kraja, srećan sam i zadovoljan. Taj pogodak mi je digao samopouzdanje, to je bila nagrada za trud i rad“.

Naš talentovani defanzivac je upotpunosti iskoristio šansu koja mu se ukazala nakon odsustva Vladana Adžića zbog virusa korona koji upravo u nedjelju izlazi iz izolacije - igra odlično, miran je na lopti, nametnuo se šefu stručnog štaba.

“Mislim da su ljudi iz kluba, trener i stručni štab zadovoljni mojim igrama. Odradio sam posao maksimalno koliko sam mogao, trudio sam se, radio... Tu sam za ekipu u svakom trenutku - da pomognem koliko mogu“, poručio je na kraju Anto Babić.

Pored pomenutog Adžića za meč sa Jezerom trener Milinković neće moći da računa još na Igora Ivanovića zbog kartona i odavno povrijeđenog Nemanju Sekulića.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR