15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FK Budućnost: Radionica u okviru Edukacionog centra i testiranja

FK Budućnost

Tag Video
Comments 0

FK Budućnost: Radionica u okviru Edukacionog centra i testiranja

Izvor: fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je maksimalno posvećena svojim talentima u omladinskoj školi, a uprkos tome što je jesenja polusezona završena “klinci“ još nisu na raspustu.

Prvo su u sklopu Edukacionog centra FKB imali radionicu koju je vodio profesor Radoje Novović, a onda su vršena testiranja na terenu.

Novović kao pedagog - koji je načelnik u Zavodu za školstvo Crne Gore i koji se već 15 godina bavi predavanjima iz oblasti sportske pedagogije i sportske psihologije - je do tančina đacima objasnio koliko su bitne vrline, vrijednosti i karakter, a posebno se osvrnuo na to koliko je u fudbalu bitan timski rad.

Radionica je prijala očigledno svima, a momci su pomagali jedan drugom kroz super zanimljivu radionicu...

I dok je rad u “učionici“ razvijao moždane vijuge, rad na terenu je bio fizički naporan. Budućnost je testovima u omladinskoj školi zaokružila godinu, pa sada svaki igrač ima svoj karton - i tačno se zna ko je kakve rezultate imao na početku sezone, a kakvi su sada. Tako treneri prate razvoj igrača i imaju u vidu nedostatke koji treba da se oktlone.

Testiranjem su rukovodili kondicioni treneri Milivoje Grbović i Srđa Tatalović, a rađeno je više testova - funkcionalni, energetski (tu spadaju sprintevi i “beep“ test za mjerenje “vo2max“), test agilnosti kao i dijagnostika vezana za mjerenje tjelesne težine, procenat masti u tijelu, procenat mišićne mase...

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR