16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milinković: Čestitam igračima na svemu, ali još nije kraj

FK Budućnost

Comments 1

Milinković: Čestitam igračima na svemu, ali još nije kraj

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je dominantnom igrom i ubjedljivom pobjedom nad drugoplasiranim Dečićem (4:0) potvrdila da je bez premca najbolji tim u državi.

Na kraju jesenje polusezone - “plavi“ imaju da odigraju još odloženi meč sa Petrovcem - plavi tim ima 15 bodova više uz gol razliku 36:14, a plasirao se i u polufinale Kupa Crne Gore.

“Nije još kraj za nas, ali je lijepo što smo u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva ostvarili pobjedu koja je čista kao suza. Mogu samo još jednom da čestitam igračima na svemu“, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković.

“Iz nedjelje u nedjelju smo djelovali dobro, protiv Dečića smo bili dominantni, možda je pitanje pobjednika bilo riješeno i nakon našeg drugog gola, pa smo u finišu utakmice mogli da damo šansu drugim igračima. Sezonu nismo počeli dobro, ali sve poslije trećeg kola je bilo odlično“.

Budućnost je napravila seriju od devet prvenstvenih pobjeda i 15 utakmica bez poraza (14 trijumfa, jedan remi), a računajući Kup brojke su još bolje - 10 pobjeda zaredom i 17 utakmica (16 pobjeda, remi) bez poraza u domaćim okvirima.

“Bolje bi bilo samo da smo dobili i tu jednu utakmicu umjesto što smo remizirali, ali nije lako napraviti to što smo mi napravili, zato - čestitke igračima“, rekao je Milinković.

“Plavi“ su u nevjerovatnoj formi, možda je šteta što se prvenstvo završava...

“Ako gledamo tako, nije dobro jer smo ušli u dobar ritam i dobru seriju, a psihologija je na maksimumu. Međutim, ekipi je prijeko potreban odmor, a situacija u kojoj se nalazimo oko virusa korona je stresna za sve ljude, tako da je dobro što će momci malo odmoriti“.

Odložena utakmica 5. kola Telekom 1. CFL protiv Petrovca je zakazana za četvrtak 17. decembar u 14.00 časova na stadionu pod Malim brdom.

“Nadali smo se da će to da bude srijeda, ali je pomjerena za četvrtak, to nas je malo poremetilo, jer su igrači podesili ritam nedjelja - srijeda, navikli su da im je četvrtak slobodan dan. Ali, šta je tu je. Petrovac jeste posljednji, ali protiv nas je vodio na poluvremenu i u našoj pobjedi od 2:1 je pokazao kvalitet. Protivnik može da bude opasan, nema šta da izgubi i može samo da dobije. Sa druge strane, mi bismo izgubili dosta ukoliko ne bi pobijedili. Mislim da će igrači još jednom pokazati ozbiljnost i da su pravi profesionalci“.

Još malo brojki - plavi trenutno imaju najbolji napad i najbolju odbranu u ligi...

“Sve je to lijepo, iskreno - sve to i prija. Nekako je logično kada ste prvi da postignete najviše golova i da imate dosta dobru odbranu. Primili smo za sada najmanje golova, ali neke nismo smjeli sebi da dozvolimo, zato ćemo raditi na tome da odbrana bude jača“, poručio je Milinković.

Šef stručnog štaba sa sjajnim pomoćnicima Andrijom Delibašićem, Nikolom Vukčevićem i Božidarom Vuksanovićem već misli na proljeće – kao što to rade svi ozbiljni klubovi.

“Sa pripremama krećemo 11 januara, a prije toga ćemo odraditi ljekarske preglede. Prvi dio priprema ćemo odraditi na kampu, a onda ćemo se preseliti u Tursku gdje ćemo odigrati par utakmica kako bismo vidjeli kako stojimo u odnosu na jače evropske ekipe. To će biti dobra prilika da vidimo kako će ekipa da odreaguje u drugačijim uslovima sa kojim se ne sreće u domaćem prvenstvu“.

Igrači će odmah poslije Petrovca otići na zaslužen odmor, ali...

“Imaće samo jednu nedjelju pravog odmora, jer su svi dobili individualni program po kome će da rade kako bi došli u dobroj kondiciji kao što su došli prošle zime. Tako ćemo moći da radimo ozbiljnije stvari na uigravanju, jer ćemo na proljeće morati da mijenjamo koncepciju. Anto Babić je za nas bio bonus igrač, u drugom dijelu mu to ističe, tako da ćemo tražiti neku kombinaciju. Dobra stvar je što je mali Milić pokazao da iz meča u meč napreduje, sve je bolji i bolji, tako da jednu poziciju imamo zatvorenu. Biće novih kombinacija kako bi ekipa bila što bolja“, poručio je Milinković.

Ekipa će danas tokom dana otputovati u karantin u hotel Splendid kako bi se što bolje pripremila i fokusirala na utakmicu sa Petrovcem, a to je još jedan dokaz da ni klub, ni stručni štab ništa ne prepuštaju slučaju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Vam

Ti kao da igraš u premijer ligu. Strašno što se radi u CG fudbalu .