9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stručni štab Budućnosti bio gost Centra za edukaciju FSCG: Mi smo tim

FK Budućnost

Comments 1

Stručni štab Budućnosti bio gost Centra za edukaciju FSCG: Mi smo tim

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Šampionski stručni štab naše Budućnosti u sastavu Mladen Milinković, Andrija Delibašić, Nikola Vukčević i Božidar Vuksanović je bio gost Centra za edukaciju Fudbalskog saveza Crne Gore u Tivtu.

Treneri “plavih“ su održali zanimljivo predavanje pred kandidatima za A licencu (završni semestar) koje je trajalo skoro dva sata, svojim znanjem su zavrijedili pažnju svih prisutnih, a upravo to znanje je donijelo Budućnosti šampionsku titulu prethodne sezone i jesenju krunu u aktuelnoj.

Strateg Milinković je izlagao teme 'Mehanizam presinga' i 'Model igre', prvi pomoćnik Delibašić je polaznicima približavao skauting i samu pripremu utakmice, kondicioni trener Vukčević je pričao o takmičarskom mikrociklusu, a trener golmana Vuksanović o radu golmana u korelaciji sa timom.

Delibašić je skoro bio u “klupama“ za PRO licencu, a prvi put se našao u ulozi predavača i objašnjavao je kako se naša ekipa pripremala za utakmicu sa Zetom (pobjeda 2:0).

“Drago nam je što smo bili gosti Centra za edukaciju, mislim da smo održali jedno konstruktivno predavanje koje će, nadam se, pomoći polaznicima UEFA A licence da nauče nešto novo, da vide kako to radi Budućnost“, poručio je legendarni crnogorski napadač.

Svi treneri su u prvi plan istakli tim, da funkcionišu po tom principu, da se sve dogovaraju... A Nikola Vukčević je večeras samo na tih 120 minuta promijenio trenerku - naš kondicioni trener je polaznik A licence, pa je na kratko “dres“ FSCG zamijenio “dresom“ Budućnosti u koji se vraća sjutra veče pred utakmicu sa Petrovcem u četvrtak (14.00).

“Lijepo je bilo biti sa druge strane katedre i podijeliti sa kolegama svoje lično iskustvo o samom radu na terenu, kreiranju takmičarskih mikrociklusa i drugih detalja vezanih za samu koncepciju treninga“, rekao je Vukčević, koji je dodao.

“Uz odličan rad koji imamo u Centru za edukaciju i uz česte slične panel diskusije sa raznim sportskim trenerima mislim da svi možemo naučimo i da napredujemo“.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Libero7

Zato smo na 100 mjesto u svijetu jer rade trneri po preporuci a ne znanju