14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Petar Grbić za Antenu M: Kako bi izgledala moja bajka sa najljepšim krajem...

FK Budućnost

Tag Gallery
Comments 0

Petar Grbić za Antenu M: Kako bi izgledala moja bajka sa najljepšim krajem...

Autor: Antena M

  • Viber

Potpis broja 18 za ,,plus 18“ na tabeli - igra brojki obilježila je finiš polusezone fudbalera Budućnosti.

Jedan dan ,,falio“ je da datum utakmice bude 18. decembar. Kalendarska simbolika pobjede nad Petrovcem u zaostalom meču petog kola Telekom 1. CFL - upisane golom Petra Grbića - ipak je prisutna, budući da je polugodišnju dominaciju crnogorskim fudbalom ekipa Mladena Milinkovića krunisala dva dana pred Dan oslobođenja Podgorice.

„U godinama sam kada ne razmišljam da li sam gol postigao ja ili neko drugi, mada sam uvijek kroz karijeru imao takav pristup, ali naročito sada gledam samo da ekipa pobjeđuje, da pravi ovakve rezultate i da je atmosfera u ekipi vrhunska. Pokušavam da svojim igrama maksimalno doprinesem. Protiv Petrovca je bilo teško, nijesmo bili na našem nivou, ali najvažnije je da smo ostvarili cilj osvajanjem tri boda, samo se to piše na kraju“, priča Grbić za Antenu M.

,,Nijesmo ni mi očekivali da imamo ,,plus 18“ na polusezoni, ali lošiji start našeg najvećeg rivala, Sutjeske, uz naše dobre partije, doveo nas je do ove razlike i zaslužemo idemo na odmor. Ova prednost neka bude naš poklon gradu za jučerašnji rođendan, kao i poklon predsjedniku kluba, upravi i navijačima, čiju podršku osjećamo iako nijesu na tribini“.

A da su bili na tribini...

,,Bila bi to sasvim druga slika“, poručuje kapiten.

,,Ipak, kao što sam rekao, njihovu podršku osjećamo svakog dana putem društvenih mreža i u direktnom kontaktu. Znamo da su uz nas i srećni smo što im uzvraćamo na pravi način“.

,,Igramo odličan fudbal“

Budućnost je tokom tek završene polusezone ostvarila impresivne brojke. Na pauzu je otišla nakon što je na posljednjih 18 utakmica upisala 17 pobjeda i remi.

Postigla je najviše pogodaka - 37, primila najmanje - samo 14 u 19 mečeva.

- Igrali smo odličan fudbal. U svakoj utakmici bili smo sve bolji. Počeli smo sporije, a evropski nastupi dali su nam vjetar u leđa. Ostvarili smo veliku pobjedu protiv Astane, potom nesrećno izgubili od Sarajeva u meču gdje smo bili bolji rival, što je svako vidio. Iz meča u meč smo podizali formu i igrali najbolje u utakmicama koje su bili derbiji - protiv Dečića, Iskre, Zete, Sutjeske... Srećni smo zbog toga, igramo fudbal lijep za oko, zato mi je još više krivo što nema navijača. Dominiramo u svakom meču, s tim što je u ovom posljednjem sa Petrovcem umor učinio svoje i svi smo jedva čekali kraj polusezone, ali i pored toga smo izašli kao pobjednici.

Budućnost kao Juventus?

,,Plavi“ su na putu da osvoje drugu uzastopnu titulu. Može li Budućnost da postane ,,crnogorski Juventus“, da godinama dominira domaćom scenom?

,,Razmišljamo samo od meča od meča, tako je bilo i prošle sezone i zato smo osvojili titulu. I sad razmišljamo samo o Sutjesci koja će nam biti prvi rival u nastavku sezone. Naravno da želimo titulu i duplu krunu, ali dok ne bude gotovo nema opuštanja. To pokušavam da prenesem i na mlađe igrače. A, da li želimo da dominiramo toliko dugo - naravno da želimo. Budućnost mora da se bori da bude prva i najbolja. Prošle sezone je bilo tako, ove ide pravim putem, trebalo bi da svake iduće budemo na tom nivou“.

To, međutim, ne znači da pod Goricom žele prvenstvo bez pravih konkurenata za titulu. Jača liga - jača i Budućnost, vode se ,,plavi“ tom logikom.

,,Uprava Dečića je zajedno sa igračima napravila lijepu priču. Podgorica već nekoliko godina ima ozbiljan projekat, Sutjeska je uvijek neugodna, Iskra je prošle sezone izašla u Evropu, Zeta konstantno sa mladim igračima igra odlično... Nadam se da će i Rudar izaći iz finansijske krize jer igrači to zaslužuju. Srećan sam što se sve više klubova budi jer je to dobro za crnogorski fudbal kako bi išao pravim putem“, kaže bivši reprezentativac naše države.

,,Mladi imaju ogroman potencijal“

Samo dobar rad sa mlađim kategorijama može da pomogne crnogorskom fudbalu. Grbić je direktno uključen u taj proces kao direktor Omladinske škole Budućnosti i kaže da je zadovoljan postignutim.

,,Ove i prošle sezone za prvi tim je debitovao veliki broj mladih igrača, a nadam se da ćemo što prije riješiti pitanje šampiona kako bi svi dobili šansu. Kad sam izabran za direktora Omladinske škole rekao sam da me ne zanimaju rezultati u mlađim kategorijama, da ne želim da treneri razmišljaju o trofejima, već da Budućnost bude fabrika za proizvodnju igrača. Šesnaestogodišnji Viktor Đukanović dao je dva gola, tu su i Damjan Dakić, Aleksa Ćetković i ostali. Ozbiljna su budućnost prvog tima. Što prije ostvarimo cilj u prvenstvu, dobiće više mjesta u prvom timu, što će nam biti pokazatelj koliko mogu. Za sada pokazuju ogroman potencijal“, navodi Grbić.

,,Ne volim Budućnost više od drugih“

Trideset dvogodišnji ofanzivac kao tinejdžer nije imao tu mogućnost da ostvari san i zaigra za Budućnost.

Zaobilaznim putem - preko Titograda, Mogrena, Olimpijakosa, Partizana... - stigao je kao formiran igrač u omiljeni klub.

Dok sa kapitenskom rukom na ruci izlazi sa ekipom na teren, u glavi vrti film iz dječačkih dana provedenih na stadionu pod Goricom.

,,Možda sam dosadio narodu pričajući o tome. Podigao sam se u centru Podgorice, na 100 metara od stadiona, cijelog života sam navijač Budućnosti i sanjao sam ono što trenutno proživljavam. Sad sam u toj poziciji, pa se priča i piše o meni, ali znam da 80 odsto mojih vršnjaka ili drugova, koji se nijesu bavili fudbalom, vole Budućnost koliko i ja. Ja sam imao sreću da te snove ostvarim na terenu i zbog toga dolazim do izražaja kada pričam o ljubavi prema klubu“, ističe Grbić.

,,I u sadašnjem timu ima momaka koji su Podgoričani, koji su takođe prošli školu Budućnosti, kao djeca dolazili na stadion - Božović, Dragojević, Pavličić... Svi zajedno živimo san. Nijesam ispred bilo koga, niti volim sebe da izvdajam, jednostavno se tako ,,namjestilo“. Ljubav prema Budućnosti iskazivao sam i dok sam igrao za druge klubove, ali ne smatram da volim ovaj klub više od bilo kog drugog Podgoričanina“.

Kako Petar Grbić zamišlja idealan kraj karijere?

„U ovom trenutku ne razmišljam o kraju karijere, ali kad dođe vrijeme za to volio bih da izgleda ovako: traka oko ruke, pune tribine i meč u grupi nekog evropskog takmičenja. To bi bila bajka sa najljepšim krajem“, otkriva Grbić.

Koliko je realno ovo posljednje u vremenu sve većeg jaza između ,,velikih“ i ,,malih“.

- Tržište diktira sve. Mnogo je teško stići do grupe nekog evropskog takmičenja, ali da smo ovog ljeta prošli Sarajevo ko zna što bi bilo sa Seltikom u jednom meču. Ne možda onako kako bi svi očekivali. Vidimo primjer Crvene zvezde, koja je ulagala veliki novac, a prije aktuelnog zaleta više od deceniju nije napravila rezultat u Evropi. Nije ni sve u novcu, potrebna je i sreća, da se napravi prava atmosfera. Ponavljam, novac jeste uglavnom presudan, ali nije za najveće rezultate“, zaključio je Petar Grbić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR