8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ratnički karakter “plavih”, Milinković: Zaslužili smo trijumf

FK Budućnost

Comments 0

Ratnički karakter “plavih”, Milinković: Zaslužili smo trijumf

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost odavno ima šampionski DNK, ali na drugoj pripremnoj utakmici u Antaliji prvotimci su dokazali da imaju karakter ratnika koji nikada ne odustaje…

Ukrajinski Dnjepar je vodio 2:0 u 84. minutu, “plavi” su iza sebe ostavili sijaset promašenih prilika koje znaju da unervoze ekipu, ali su za devet minuta došli do 2:2 - Aleksandar Vujačić je smanjio u 85. minutu, a Igor Ivanović postavio konačan rezultat u 94. za oduševljenje kompletne plave ekspedicije u turskom mondenskom ljetovalištu.

I ta zajednička proslava gola na jednoj prijateljskoj utakmici govori da šampion naše države diše kao - jedno biće. Međutim, okršaj sa Dnjeprom je bio sve samo ne sparing meč…

“Bilo je lijepih poteza, golova, šansi, varnica na terenu, Raičković je imao maestralan potez kada je pogodio prečku… Tako je da je utakmica bila prava takmičarska, a mi smo zadovoljni jer smo se vratili poslije 2:0”, rekao je trener Mladen Milinković, koji je svjestan da je naš tim zaslužio trijumf.

“Iskreno, nije to bila prava slika, jer smo u prvih 25-30 minuta igrali bez greške, stvorili par prilika, dok protivnik nije nijednom zaprijetio. Tokom posljednjih 15 minuta smo imali problema, stvorili su nam jednu šansu, ali to je posljedica prethodna dva dana jer smo imali jake treninge. Osjetilo se da su igrači teški”.

A meč je krenuo od starta u ritmu plavih - Vučić je u 6. minutu kroz sredinu uputio pas ka Mrvaljeviću, naš mladi napadač je borbeno uklizao iako je bilo malo dalje od lopte, pa je protivnički golman intervenisao. Pet minuta kasnije, Božović je centrirao, a Mrvaljević prebacio preko gola glavom.

Dnjepar nije imao nijedan spreman odgovor na našu igru, na momente je bio ravnopravan, ali Budućnost je nastavila da prijeti - Ivanović je oprobao šut u 20 nakon povratne Vučića, a minut kasnije Božović je borbeno uletio na ničiju loptu sa golmanom stavljajući do znanja da plavi žele pobjedu.

Ukrajinci na čijoj klupi sjedi Igor Jovićević su odgovorili u 26. minutu kada je Boletsa oprobao šut, ali se istakao naš današnji slavljenik Miloš Dragojević, koji nije morao da reaguje šest minuta kasnije jer je Tejlor nakon razvijene kontre prebacio loptu preko gola.

Plavi su sabrali nakon dva pokušaja Dnjepra, igra je do kraja prvog dijela bila totalno ravnopravna, ali u sudijskoj nadoknadi prvog dijela naš tim je primio gol - naši momci su zakomplikovali, a to je iskoristio Pikailionok koji je rezantnim udarcem nakon tranzicije pogodio za 1:0.

“Nismo mijenjali ništa na poluvremenu, jer momci kao da su se odčepili na poluvremenu – igrali su sjajno 15 minuta i tada smo trebali da preokrenemo, a ne samo izjednačimo, ali je protivnički golman sačuvao svoj gol”, dodao je Milinković.

A tako je i bilo! Drugo poluvrijeme je počelo sa dvije šanse - Ivanović je centrirao, Babić pogodio stativu sa pola metra, da bi na drugu loptu naišao Ivanović - šutirao je po zemlji, ali je golman Jurčuk bio maestralan.

Dva minuta nakon toga - u 54. minutu - još bolja situacija: Raičković je magičnim pasom kroz sredinu pocijepao protivničku odbranu, Božović je stigao da odlično šutne sa desetak metara, ali je Jurčuk opet briljirao, da bi “skinuo” i odbijenu loptu koju je uputio Mrvaljević sa istog mjesta, ali centralnije.

Nova dva minuta kasnije i nova lijepa prilika - Mrvaljević je kroz sredinu izbacio Ivanovića, a našeg reprezentativca je ponovo zaustavio golman rivala. Stručni štab je posegao za izmjenama, a jedna od njih je bila Grbić - Janketić kada se desio nesporazum: turski sudija je u 63. pokazao našem kapitenu crveni karton uprkos tome što se nije obraćao njemu, nego svom saigraču Terziću, a kada je to shvatio trener Dnjepra dozvolio je da se izrvši izmjena. Kasnije je i glavni arbitar došao da svlačionice da se izvini na previdu…

Nakon serije promjena pritisak na rivala se nastavio, ali opet je sijevnula jedna kontra Dnjepra i naša ekipa je primila drugi gol: strijelac je bio Nazarenko.

Međutim, plavi se nisu predavali, a gol koji su zaslužili je stigao u 85: Đuričković je kao štoper dobio skok, lopta je nakon greške ukrajinske odbrane došla do Vujačića, koji je iz prve pospremio u mrežu.

Neriješen rezultat je trebao da bude ispisan već u 86. i to na spektakularan način - na Raijev način - Raičković je sa više od 30 metara pokušao njegov šut, da lobuje golmana, ali se ispriječila prečka. A da je gol bio dobro namješten, sigurno bi se mreža zatresla, s obzirom da je bio pozicioniran malo ukoso…
Ali, nagrada za sve - trud, dobru igru, presing, posjed… - stigla je u završnici: Đuričković je dao dugu loptu, Vujačić je dobio žestok duel i preglavao je, a Ivanović je sa desne strane poentirao za neopisivo slavlje.

“Poslije jedne od rijetkih grešaka i to u trenutku kada smo dominirali primili smo gol iz kontre. To je veliki nauk da nas takve stvari očekuju u Evropi. Ne smije nam se dešavati da propustimo tri - četiri šanse, već da koristimo i polušanse. Međutim, sa izmjenama smo izjednačili, mislim da je to zasluženo”, poručio je Milinković.

Utakmicu su gledali selektor Miodrag Radulović, njegov pomoćnik Miodrag Džudović i selektor mlade selekcije Miodrag Vukotić i sigurno su imali šta da vide. A sa tim se složio Igor Jovićević.

“Budućnost je nametnula svoj takmičarski ritam, jer ima dobre pojedince koji žele da se takmiče i imaju takav karakter. Zato smo morali da budemo maksimalni. Imali smo priliku da dobijemo, ali šta je tu je, malo smo i umorni od priprema”, rekao je trener Dnjepra, koji se nadovezao.

“Budućnost je iskusna, stariji igrači komuniciraju non stop, daju taktičke savjete mlađima, a to što pričaju ima smisla”, dodao je Jovićević.

Naš tim je počeo utakmicu u sastavu Dragojević, Milić, Ćuković, Babić, Vučić, Terzić, Raičković, Božović, Ivanović, Grbić, Mrvaljević, a šansu su još dobili Janketić (63' Grbić), Mirković (69' Terzić), Pavličić (69' Dragojević), Zarubica (70' Mrvaljević), Vujačić (75' Božović), Đuričković (78' Babić).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR