9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Umor i Rotor savladali plave: Da izvučemo pouke

FK Budućnost

Comments 1

Umor i Rotor savladali plave: Da izvučemo pouke

Izvor: fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Bez iskusnih štopera Vladana Adžića i Igora Ćukovića, sa samo dvije izmjene za 90 minuta (igrači sa manjom minutažom već sjutra ujutru igraju protiv ekipe Krila Sovjetov) i nakon jutrošnjeg treninga “plavi“ su poveli protiv Rotora u 59. minutu preko Anta Babića, Igor Ivanović je 120 sekundi kasnije postigao čist pogodak (sudija ga poništio zbog navodnog ofsajda), a onda je iskusni ruski premijerligaš koji ima dužu klupu iskoristio umor za preokret u posljednjih petnaestak minuta - tako se ukratko može opisati treći pripremni meč naše Budućnosti u Antaliji i prvi poraz.

Budućnost - Rotor 1:2!

“Plavi“ su nakon pobjeda nad Adrijom (4:0), Komom (4:1) i Olimpikom iz Donjecka (1:0), te remija sa Dnjeprom (2:2) prvi put osjetili gorčinu poraza.

“Da ne ispadne sada da filozofiram, ali poraz može da bude dobar ukoliko izvučemo pouke. Rezultat protiv Rotora može da nam pomogne uprkos tome što nije onaj koji smo htjeli“, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković, koji je dodao.

“Umor od treninga i utakmica jeste prisutan. Međutim, i protivnici su nam kvalitetniji iz meča u meč, a Rotor je odlična ekipa koja zna da igra na rezultat. Rusima nije lako parirati, jer su agresivni i disciplinovani. Bilo je momenata kada smo bili dobri, ali isto tako je jasno da je smo nešto lošije odigrali nego do sada. Možda i zbog toga umora, ali takav nam je posao“, poentirao je trener.

Rotor, koji se u prelaznom roku odlično pojačao kako bi što prije osigurao opstanak u Premijer ligi Rusije, je od starta pokazao da će sparing utakmica biti takmičarskog karaktera. Rusi su dobro stajali na terenu, iza lopte su bili perfektni, a u uvodnih 20 minuta su prijetili na momente preko Mulina i Stepanova, čije je udarce neutralisao Dragojević i naša odbrana.

Uskoro je odgovorio Raičković sa dva udarca (jednom kada sudija nije dosudio čist faul na ivici šesnaesterca nad Mirkovićem), da bi u 29. minutu kapiten Grbić promašio ono što obično ne promašuje - Božović mu je nabacio sa desne strane, gol je bio praktično prazan, a Grbić je umjesto glavom udario loptu grudima nakon što mu je nezgodno odskočila i srećom po Rotor golman je lagano pokupio loptu.

Drugi dio je otvoren udracem Grbića sa petnaestak metara nakon pasa Raičkovića, ali je lopta otišla preko prečke, a Rotor je pokušao 53. preko Miluna koji je bio u dobroj šansi, ali je promašio.

I u 59. naša Budućnost je nagrađena za hrabar početak drugog dijela - uigranu akciju iz kornera su odigrali Terzić, Vučić i Mirković, naš lijevi bek je centrirao, a Babić je bio najveći u skoku - prvi pokušaj golman mu je odbranio, ali drugi nije uspio.

Samo dva minuta kasnije je trebalo da bude 2:0 - Vučić je centrirao, a Ivanović je postigao čist gol glavom, koji je poništen zbog navodnog ofsajda. To je malo poremetilo “plave“ koje je i umor počeo da stiže...

Rotor je kao iskusna i takmičarska ekipa to počeo da koristi - Rusi su pogodili stativu nakon dobrog udarca i bloka Đuričkovića, da bi golovi u 76. i 87. minutu “pali“ na identičan način, a potpisali su ih Venecuelanac Pons i Alejnik.

Kod oba gola išla je duga lopta iz prekida, a naša defanziva je loše preuzimala i komunicirala.

Međutim, ni nakon naivno primljenih golova naša ekipa nije potonula do dna, već je tražila izjednačenje, ali se golman Obuhov istakao u 89. minutu kada je odbranio Ivanoviću praktično zicer paradom nakon što ga je naš reprezentativni ofanziav već zaobišao.

Budućnost sjutra u 11.30 časova po turskom vremenu (09.30 po našem) igra protiv drugoplasiranog tima Druge lige Rusije - ekipe Krila Sovjetov.

Plavi su protiv Rotora igrali u sastavu Dragojević - Milić, Đuričković, Babić, Vučić - Mirković, Raičković, Božović - Grbić, Ivanović, Mrvaljević, od 45. je igrao Terzić umjesto Božovića, dok je Vujačić zamijenio Mrvaljevića u 75.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Libero7

sto ih pravdate kao da ne znamo koji je domet nasih ekipa domaca liga plafon