16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krila Sovjetov bolja od mladosti Budućnosti: Momci stiču iskustvo

FK Budućnost

Comments 0

Krila Sovjetov bolja od mladosti Budućnosti: Momci stiču iskustvo

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je u četvrtom kontrolnom meču u Antaliji, a šestom ukupno od početka priprema za proljeće, doživjela drugi poraz - “plavi“, čiji je prosjek godina bio 22,5, su poraženi od pretendenta za povratak u rusku Premijer ligu - ekipe Krila Sovjetov rezultatom 2:0.

Stručni štab je odlučio da pruži šansu igračima sa manjom minutažom i klincima koji su mladost i budućnost našeg kluba, pa je Budućnost meč sa Rusima počela u sastavu Pavličić, Dakić, Dašić, Vlahović, Ražnatović, Ćetković, Janketić, Perišić, Đukanović, Zarubica, Vujačić, dok su šansu u nastavku dobili Jevrić (od 45. umjesto Pavličića), te Milić (61' Dakić), Đuričković (61' Vlahović) i Terzić (61' Vujačić).

“Svjesno smo zakazali utakmicu kako bi dali šansu mladim igračima, igrali smo praktično sa sedam dječaka, a većina je i završila meč. Bio je dogovor i da protivnik igra sa mladim fudbalerima, oni su to promijenili, ali to je već njihova stvar. Možda je to malo uticalo što nismo uspjeli da postignemo gol“, poručio je nakon utakmice šef stručnog štaba Mladen Milinković, svjestan da su Krila počela meč u kombinovanom sastavu (pet startera - šest rezervi), a da su završila sa šest startera i pet rezervi koje imaju zavidnu minutažu, tako da je cijela udarna postava na čelu sa napadačem Sergejevim (23 utakmice - 22 gola u Drugoj ligi Rusije) dobila šansu za razliku od naših momaka koji su meč gledali sa tribina.

Nakon odlične uvodne šanse tima iz Samare (lopta pogodila spoljnu mrežu), “plavi“ su krenuli u prepoznatljivi presing, a Zarubica je u 5. minutu primorao golmana na grešku, ali je odbijena lopta bila daleko od Vujačića. Nakon samo dva minuta pokušao je talentovani Perišić, da bi Tjurin oprobao svoj šut. Zatim su naši momci lijepo zaprijetili u 18. i 24. minutu - prvo je Ražnatović iz kornera pronašao Vujačića, a kapiten je gađao glavom preko gola, da bi onda Zarubica "vukao" loptu, šutirao po zemlji i poslao je pored gola.

I onda je sijevnula kontra protivnika, odbrana "plavih" koja je prvi put zaigrala zajedno je bila loše postavljena i djelovala je konfuzno, a to je iskoristio Tjurin golom za 1:0 u 25. minutu.

“Momci su na momente pokazali da mogu da se nose ravnopravno sa Rusima, dok su na momente bili inferiorni. Imali smo lijepu šansu i u prvom dijelu, baš kao i u drugom, mogli smo da postignemo gol. Utakmica će dobro doći klincima da stiču iskustvo, da vide da u fudbalu nije sve kao kod nas, da je sve mnogo brže, jače, da je tempo jači, drugačiji kriterijum suđenja...“, dodao je Milinković.

Drugi dio prvog dijela je takođe donio ravnoporavnu igru, više je prijetio naš sastav nego Krila, ali neiskustvo je uticalo da se ne postigne gol - u 27. se Đukanović nije snašao na centaršut Ražnatovića, u 34. je Zarubica ponovo gađao po zemlji sada u golmana nakon asistencije Ćetkovića, dok je u 40. Đukanović pokušao elegantno na pas Zarubice.

Mladi ofanzivac je pokušao da lobuje istrčalog protivničkog golmana iskosa sa desne strane iz šesnaesterca, ali je malo nedostajalo za pogodak.

“Kako je utakmica odmicala bili smo bolji, šteta je što smo izgubili. Krila su igrala sa većim brojem igrača, a mi smo izvršili samo tri izmjene, ali sve ovo je dobro iskustvo za mlade igrače, kao i za nas da vidimo na koga možemo da računamo da može da nam pomogne. Sem Zarubica, Vujačića i Janketića, svi su bili praktično ispod 21 godine, pogotovo za ove mlađe je utakmica bila veliki zalogaj, ali trudili su se i borili. Ne možemo ništa da im zamjerimo“, poručio je Milinković.

Drugo poluvrijeme je otvoreno uigranim kornerom na prvu stativu, Ražnatović je gađao direktno, ali je golman jedva odbranio. I već tada, negdje od 52. minuta, pojavio se i umor, a fizička spremnost i iskustvo Rusa je počelo da dolazi do izražaja.

Plavi tim je bio inferioran, Rusi su se pitali za sve, Tjurin je ponovo postigao gol nakon kontre u 55. minutu, a u posljednjih pola sata Krila su igrala sa svojim vedetama napravila dvije – tri ozbiljne šanse, pogodila stativu...

“Bilo je dobrih stvari, ali najbitnije je da momci shvate da ne može brzo da se postane igrač. Nama iz stručnog štaba je to jasno, ali oni moraju da shvate da je to jedan proces rada, odricanja, sticanja iskustva... Generalno, ove pripreme će svim mladim igračima donijeti dosta toga dobrog“, rekao je Milinković.

Budućnost posljednju prijateljsku utakmicu igra protiv šampiona Kazahstana Kairata u utorak 9. februara.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR