15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Terzić: Jedva čekamo da počne prvenstvo, traka je čast

FK Budućnost

Comments 0

Terzić: Jedva čekamo da počne prvenstvo, traka je čast

Izvor: fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Fudbaleri Budućnosti su nakon povratka iz turskog mondenskog ljetovališta dobili dva dana slobodno, a već sjutra će nastaviti sa radom kako bi potpuno spremni dočekali početak drugog dijela prvenstva i derbi meč sa Sutjeskom 19. februara u 20. kolu domaćeg šampionata.

“Kratki predah nam je bio potreban i sigurno da su nam dovoljna dva dana da lijepo odmorimo pred nastavak prvenstva. Iskreno, jedva čekamo da krene borba za bodove”, poručio je Vasilije Terzić.

Pripreme u Turskoj su bile pravi pogodak, a svi igrači su dobili priliku na mečevima protiv Olimpika iz Donjecka (pobjeda 1:0), Dnjepara (2:2), Rotora iz Volgograda (poraz 2:1), Krile Sovjetov (poraz 2:0) i Kairata (2:2), pa sada stručni štab ima potpuno jasnu sliku koliko ko može.

“Imali smo odlične uslove počev od hotela, preko ishrane i terena za trening, do samih terena na kojima su se igrale utakmice”, govori 21-godišnji vezista.

“Igrali smo protiv pet kvalitetnih timova, upoznali se sa nekim drugačijim stilovima igre, a to nam mnogo znači na planu analize kako bismo bili bolji. Uočili smo neke naše nedostatke na kojima bismo trebali da poradimo, siguran sam da ćemo izvući pouke i da ćemo tokom proljeća biti još bolji”.

Terzić je na svakom sparing meču igrao makar 45 minuta, a protiv Krila Sovjetov je nosio i kapitensku traku. Nije mu to prvi put, jer je u aktuelnoj sezoni bio kapiten u 1/4 finalu Kupa protiv Bokelja u Kotoru.

“Imao sam dobru minutažu, ali težim ka tome da uvijek može bolje. Naročito što se tiče moje igre. Kapitenska traka Budućnost je čast i obaveza, nebitno da li je prvenstveni, Kup ili prijateljski meč. Puno mi znači i daje mi motiv da nastavim da radim još jače u nastavku”.

Terza je u Beleku dijelio sobu sa vezistom Miomirom Đuričkovićem koji je tokom priprema igrao desnog beka i štopera ostavivši lijep utisak. Međutim, Đuri je pokazao da ima dara i za šišanje, jer je “štricnuo” štopera Anta Babića.

“Cimer je pokazao da pored fudbala zna i da šiša i mogu da potvrdim da mu za sada dobro ide. Mislim da Babić nikada nije imao bolju frizuru”, poručio je Terzić sa osmijehom na licu.

Domaći šampionat kreće narednog petka nakon 64 dana pauze, a plavi tim dočekuje velikog sportskog rivala iz Nikšića.

“Sutjeska je odličan protivnik, ali daćemo sve od sebe da nastavimo u ritmu u kome smo završili prvi dio sezone. Postavili smo neke rekorde tokom jeseni, izjednačili smo se sa generacijom iz sezone 2011/12. po broju vezanih pobjeda (10) i želimo da pomjerimo tu granicu”.

Budućnost u fudbalsko proljeće ulazi sa “plus 18” u odnosu na najbližeg pratioca i sa obezbijeđenim polufinalom Kupa…

“Svi znamo koji je naš cilj u drugom dijelu - to je prije svega titula. Pokušaćemo što prije da riješimo prvenstvo kako bi se neki glavni igrači odmorili, a neki mlađi dobili veću minutažu. Aktuelna generacija kojoj pripadam ima sjajnu hemiju i kvalitet da osvoji premijernu duplu krunu, uradićemo sve da objedinimo pehare prvenstva i Kupa koji se čekaju tako dugo”, rekao je Vasilije Terzić, koji obećava maksimum iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu…

“Ni u jednom trenutku neće doći do opuštanja. Imamo veliku zalihu, ali mi smo takmičari, uvijek želimo da pobijedimo”.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR