9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Junak prvog derbija: I gol saigrača ću slaviti kao da je moj

FK Budućnost

Comments 0

Junak prvog derbija: I gol saigrača ću slaviti kao da je moj

Izvor: fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Drugi dio domaćeg šampionata startuje u petak nakon 64 dana pauze, a u 20. kolu prvenstva na podgoričkoj areni se igra najveća utakmica u našem klupskom fudbalu.

Budućnost na Gradskom stadionu u Podgorici dočekuje sportskog rivala Sutjesku (18.00, TV prenos) - “plavi” su u seriji od četiri vezana trijumfa nad Nikšićanima bez primljenog gola (dva puta po 2:0 i 1:0), a pod Goricom nisu poraženi na čak 23 utakmice u domaćim takmičenjima (21 pobjeda, dva remija).

Svi u plavom taboru priželjkuju da se produži niz…

“Očekivanja su uvijek velika kada igramo protiv najvećeg rivala. To je pravi derbi, a u posljednjih nekoliko duela smo izlazili kao pobjednici, pa neka tako bude i ovog puta”, poručio je reprezentativni as Igor Ivanović.

Tridesetogodišnji ofanzivac je bio junak prvog odigranog derbija u aktuelnoj sezoni kada smo slavili sa 1:0 - utakmica je igrana 23. avgusta 2020.

“Bio sam strijelac tog pobjedonosnog gola, nadam se da ću se ponovo upisati u listu strijelaca. Međutim, najbitnije je da dobijemo derbi, a nebitno ko će postići pogodak. Iskreno, i gol mog saigrača ću slaviti kao da je moj”, govori Ivanović.

“Plavi” u proljeće ulaze sa 18 bodova više u odnosu na prvog pratioca (imamo 19 više od Sutjeske), ali i sa nizom od 10 prvenstvenih pobjeda čime je izjednačen rekord prvenstva.

“Vjerujem da nam motiv neće biti problem uprkos tome što imamo veliku prednost u odnosu na konkurente. Na svakom treningu dajemo sve od sebe, tako će biti i na utakmicama. A sigurno je da će nam motiv predstavljati ciljevi kao što je dupla kruna, kao i novi rekordi koje možemo da postavimo kako bismo bili upamćeni po tome”, jasan je Ivanović, svjestan da je sadašnja šampionska generacija izjednačila rekord od 10 pobjeda zaredom, te postavila rekorde što se tiče broja bodova na polusezoni (49), razlike u bodovima na polusezoni (plus 18), najviše trijumfa u gostima (osam).

Plava “desetka” i drugovi se raduju nastavku šampionata…

“Jedva čekamo da počne proljeće, jer je pauza u domaćem prvenstvu dosta duga, a samim tim pripreme se oduže, a treninzi su bili naporni. Ali, odradili smo sve po planu šefa i kompletnog stručnog štaba i na nama je da sada to prenesemo na utakmicama”, rekao je Ivanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR