15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milinković: Da povećamo bodovnu prednost!

FK Budućnost

Comments 0

Milinković: Da povećamo bodovnu prednost!

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Prvak države je spreman da nastavi sa koračanjem po utabanoj pobjedničkoj stazi iz prvog dijela sezone kako bi se u trofejnu salu naše Budućnosti donio peti šampionski pehar.

“Plavi“ u proljeće ulaze sa rekordnih 18 bodova prednosti, a počinju ga najvećim domaćim derbijem koji je bio poštovan i u velikoj Jugoslaviji - Budućnost sjutra od 18.00 časova dočekuje Sutjesku na Gradskom stadionu u Podgorici.

“Derbi je uvijek derbi, to je utakmica u kojoj i jedna i druga ekipa žele nešto više - da naprave psihološku prednost i dobru uvertiru za utakmice koje dolaze kako bi u nastavak prvenstva ušle sa dobrom atmosferom“, rekao je Mladen Milinković pred okršaj sa sportskim rivalom iz Nikšića, svjestan da Petar Grbić i drugovi u odnosu na Sutjesku imaju 19 bodova viška...

“Tačno je da imamo veliku bodovnu prednost, možda zvuči malo neskromno, ali želimo da bude još veća kako bismo bili što bliži cilju. I naravno, kako bismo - kao i prošle godine - dali šansu mlađim igračima, jer ih imamo dosta u prvom timu. Imamo želju, volju i obavezu da što prije obezbijedimo titulu da bismo probali što veći broj mladih igrača i stvorili potpuno jasnu sliku oko njih. Treninzi su treninzi, ali na utakmicama se vidi kako ko funkcioniše“.
Budućnost je vezala četiri pobjede nad Sutjeskom bez primljenog gola (ukupno 6:0), a trijumfalna serija se poklopila dolaskom 52-godišnjeg Lozničanina na mjesto trenera.

“Svaka utakmica donosi neku novu važnost. Dobro je da se pobjeđuje, ali novi meč je neko novo dokazivanje“, govori Milinković, znajući da je Budućnost u nizu od rekordnih 10 pobjeda u prvenstvu, te da 23 meča u domaćim takmičenjima nije izgubila na svom terenu (21 pobjeda, dva remija).

“Sutjeska dolazi sa motivom da prekine taj naš niz, a mi ćemo uraditi sve da ga nastavimo. Čeka nas mnogo teža utakmica nego sve do sada, jer se Sutjeska pojačala sa dva nova igrača, a pred kraj jeseni je ušla u neki ritam koji odgovara renomeu tog kluba, tako da sigurno sa velikom željom dolaze u Podgoricu“.

Naš strateg će sa svojim sjajnim pomoćnicima od igrača zahtijevati - maksimum. Uostalom, to plavi stručni štab radi pred svaki trening...

“Najvažnije od svega je da pobijedimo, ako dođe uz ubjedljivu igru - super, a ako ne dođe uz dopadljivu predstavu - opet ćemo da budemo zadovoljni. Vjerujem u momke, jer su stvarno dobro radili tokom priprema. Nije to samo floskula, jer smo na pripremama imali jake protivnike, momci su igrali pod nabojem, a ukoliko prenesu tu volju imamo veliku šansu da zabilježimo dobar rezultat“.

Plavi u naš najveći derbi neće ući kompletni - štoper Vladan Adžić još nije zaliječio povredu koju je zaradio u Turskoj, reprezentativni vezista Miloš Raičković “odmara“ zbog kartona, a lijevi bek Nemanja Sekulić je odavno povrijeđen.

“To je sigurno veliki hendikep za nas, ali nadam se da će momci koji dobiju šansu odigrati kao na pripremama i najbolje što znaju i umiju, pa se to neće puno osjetiti“, podvukao je Milinković.

Budućnost i Sutjeska su se pod Goricom sastali 26 puta, a bilans je sljedeći: 15 pobjeda “plavih“, sedam remija, četiri trijumfa Sutjeske.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR