10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Aleksa i Viktor: Oduševljeni smo

FK Budućnost

Comments 0

Aleksa i Viktor: Oduševljeni smo

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je u uvodna četiri kola od mogućih 12 bodova osvojila 10, vezala je tri pobjede, zadržala “plus 21“ u odnosu na najbližeg pratioca, produžila niz neporaženosti na 20 utakmica (18 pobjeda, dva remija) u prvenstvu, dok u šampionatu i Kupu nije izgubila na posljednja 22 meča (20 pobjeda, dva remija)...

A veliki doprinos u kvalitetnom startu drugog dijela sezone imali su klinci koji su sadašnjost i budućnost Budućnosti - 17-godišnjaci Aleksa Ćetković i Viktor Đukanović.

Vezista je u pobjedi nad Petrovcem upisao “pravi debi“ jer je igrao svih 90 minuta, dok je krilni napadač dobio posljednjih šest minuta i uljepšao ih je golom za 4:1.

“Stvarno sam zadovoljan igrom, mislim da sam odradio kvalitetno posao. Šef stručnog štaba Mladen Milinković mi je poslije rekao da sam bio konstantno dobar, tako da mi to mnogo znači. Učestvovao sam u igri, bio pokretač nekih akcija iz kojih su se izrodile odlične šanse“, poručio je Ćetković, na čije riječi se nadovezao Đukanović...

“Presrećan sam zbog svog trećeg gola u seniorskom fudbalu - prvijenac je bio protiv Bokelja u Kupu, a nakon Rudara i sada sam se upisao u strijelce. Hvala Igoru Ivanoviću što mi je omogućio novi gol jer mi je asistirao praktično na praznu mrežu, a to ne bi uradio baš svaki igrač“, govori jedan od najmlađih strijelaca u istoriji kluba.

Talentovani vezista je debitovao protiv Rudara u Kupu, dok je u šampionatu prvi put zaigrao u najvećem derbiju protiv Sutjeske (1:1) na otvaranju proljeća upisavši 30 minuta, a dvadesetak minuta je “dobio“ i u pobjedi nad Podgoricom (1:0).

“Minutaža protiv Sutjeske i Podgorice mi je koristila što se tiče nekog iskustva i sigurnosti. Oslobodio sam se te početničke treme, a tokom cijele utakmice bodrili su me saigrači, a podrška je stizala i sa klupe. Naravno, tu je bio i Miomir Đuričković sa kojim sam igrao u tandemu na sredini. Već smo igrali protiv Sutjeske, tako da me je savjetovao, borio se uvijek za mene u svakom trenutku“, jasan je Ćetković.

Đukanović je došao do svog osmog nastupa u plavom dresu (sedam u prvenstvu, jedan u Kupu), ima već tri gola, a “pravi debi“ u kojem je proveo na terenu praktično 90 minuta je imao protiv OFK Titograd pod Goricom (1:0).

“Takođe mi je ta utakmica značila što se tiče sigurnosti, a sve je bilo lakše uz saigrače i kompletan stručni štab. Mislim da sam igrao dobro, pretrčao sam preko 11 kilometara, tako da mogu da budem zadovoljan“.

Kada smo već kod “kilometraže“ - protiv Petrovca je najviše pretrčao Aleksa - preko 12 kilometara.

“To je u opisu mjesta na kojem igram. Iskreno, trudim se da na svakom treningu i na svakoj utakmici pružim maksimum i to će se isplatiti, a već se isplaćuje“, poručio je Ćetković, koji je rezimirao meč sa “nebeskoplavima“.

“Prvo poluvrijeme smo odigrali loše, ali i u takvoj situaciji smo imali nekoliko dobrih šansi. Kasnije je sve došlo na svoje mjesto, zaigrali smo odlično, odmah napali rivala, postigli dva brza gola i nakon toga je sve bilo lakše“.

I Đukanović se još jednom vraća na okršaj pod Malim brdom...

“Imao sam još jednu šansu, takođe na asistenciju Ivanovića, želio sam da uhvatim volej, ali položaj tijela mi nije bio dobar. Možda sam mogao i da asistiram Janketiću, ali u trenutku sam se odlučio na udarac“, poručio je Viktor, koji je juče - dan nakon meča sa Petrovcem - igrao za omladince i potpisao je gol u pobjedi od 4:1.

“To je bio derbi, ali smo slavili ubjedljivo, nadigrali smo protivnika i meč odradili na pravi način“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR