14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milinković: Ne postoji recept za remi, pobjedom do titule

FK Budućnost

Comments 0

Milinković: Ne postoji recept za remi, pobjedom do titule

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je stigla na korak od druge uzastopne, a rekordne pete titule u domaćem fudbalu.

“Plavi“ u okviru 29. kola Telekom 1. CFL igraju sjutra protiv Sutjeske u Nikšiću kraj Bistrice od 16.00 časova. 

“Čeka nas utakmica koja će biti dosta drugačija nego sve prethodn, jer i jedna i druga ekipa imaju ogroman motiv da upišu tri boda. Mi sa pobjedom ovjeravamo titulu, a Sutjeska će uraditi sve da odloži našu šampionsku promociju“, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković, čija je ekipa ove sezone dva puta savladala Nikšićane, dok je jednom igrala neriješeno, a bodovna razlika je ogromna 23 boda.

“Bez obzira na bodovnu razliku, derbi je uvijek neizvjestan i u tom meču nema favorita, jer ga uvijek može odlučiti inspiracija nekog igrača“.

Milinković je od dolaska vodio pet derbija i upisao je četiri pobjede i remi (dakle, Budućnost vezala pet utakmica bez poraza u duelu sa Sutjeskom), a “plavi“ za poraz u Nikšiću ne znaju još od 23. septembra 2018. - dvije pobjede, dva remija.

“Žao mi je što protiv Sutjeske nećemo moći da nastupimo u najjačem sastavu kako bismo pokazali da smo dominantni u domaćem prvenstvu. Međutim, nadam se da će igrači koji dobiju šansu opravdati očekivanja i da će uspjeti da izbore povoljan rezultat koji će nam dati razlog da budemo zadovoljni“.

Gosti će u Nikšiću igrati bez povrijeđenih Igora Ćukovića, Nemanje Sekulića, Vladimira Perišića, suspendovanih Miomira Đuričkovića i Anta Babića, dok je nastup Miloša Raičkovića pod znakom pitanja.

“Nema skrivenih tajni između nas i Sutjeske, njima nedostaje Grivić koji je dosta bitan za igru Nikšićana, dok za nas neće igrati četiri – pet standardnih igrača i tu je možda rival u prednosti. Ali, uzdam se u želju i volju svih svojih prvotimaca, možda će neko nenadano da dobije šansu u najvećem derbiju i pokazaće svoj kvalitet“, jasan je 52-godišnji Lozničanin.

Budućnost je u gradu piva i čelika gostovala 29 puta (11 pobjeda, 10 remija, osam poraza), a sjutra nam je dovoljan bod za novi šampionski lovor.

“Ne znam da kažem igračima koji je to recept za igru na bod. Da postoji, vjerovatni bi ga mnogi treneri primjenili, jer do posljednjeg minuta možete da imate remi i da primite gol. Ništa ne znači ako se branite“, poručio je Milinković, koji je dodao.

“Vjerujem da ćemo da igramo dobro, kao i do sada u Nikšiću, jer je teren odličan i igrači imaju neki dodatni motiv da se pokažu u najboljem svijetlu. Iskreno, žao mi je što je ovo ko zna koji derbi bez gledalaca, a nedostatak navijača je jedini razlog što ambijent neće biti potpun. Sutjeska je u odličnoj formi, bilježi dobre rezultate, mi takođe, tako da će da bude interesantno“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR