26 °

max 26 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

26° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Samo sam razmišljao o trenucima slavlja i o odbrani titule šampiona

FK Budućnost

Comments 0

Samo sam razmišljao o trenucima slavlja i o odbrani titule šampiona

Izvor: fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je rekordnu petu titulu u domaćem šampionatu osvojila na dominantan šampionski način - “plavi” su slavili u finišu utakmice, u dvorištu vječitog rivala i sportskog prijatelja Sutjeske, da bude još slađe…

Emocije su “prštale” na sve strane kraj Bistrice, a jedna od najemotivnijih scena u nedjelju bilo je šepanje povrijeđenog Igora Ćukovića i snažan zagrljaj sa kapitenom Petrom Grbićem i pomoćnim trenerom Srđanom Radonjićem.

Bio je to jasan znak da je 27-godišnji štoper utkao cijelog sebe kao vođa defanzivne linije u najubjedljivijoj titulu od kada se igra fudbal u Crnoj Gori.

“Malo je reći da sam srećan zbog titule. Od kada sam došao u klub, samo sam razmišljao o trenucima slavlja i o odbrani titule šampiona. Bilo je emocija, na meču u Nikšiću i značilo mi je što sam mogao da se radujem sa saigračima na terenu prije nego odem na operaciju. I hvala ima na tome”, rekao je Ćuković.

Stameni centarhalf je u ponedjeljak otputovao u Zagrebu, u utorak je po drugi put u karijeri operisao prednji ukršteni ligament koljena, od juče je u rodnom Nikšiću, a uskoro će krenuti u proces oporavka.

“Operacija je prošla dobro, doktor je zadovoljan i već sam počeo sa laganim vježbama. Tokom narednih mjesec dana bih trebao da prohodam bez štaka i od tada počinju jači treninzi i pripreme za povratak na teren. Čitav program oporavka ću raditi u Podgorici, prva dva - tri mjeseca sa fizioterapeutima, a nakon toga sa kondicionim trenerom”.

Ćuković zna da je kompletna plavo - bijela porodica uz njega...

“To mi znači i hvala svima na tome. Teško mi je palo što ću opet morati na pauzu i kada vidimo koliku podršku imam od svih ljudi - iz i oko kluba - daje mi dodatni motiv i obavezu da se vratim još bolji. Želio bih da se zahvalim svima, Budućnost je pokazala da je veliki klub, svi dišemo kao jedan, velika smo porodica, a ja mogu da kažem da mi je čast što sam dio svega toga”.

Štoper koji je u aktuelnoj sezoni odigrao 27 utakmica potpisavši dva gola je čestitao svim zaposlenima u klubu, jer je titula ‘uspjeh cijelog kluba’.

“Na početku sezone nije sve krenulo kako treba, ali smo vjerovali u naš kvalitet i iz utakmice u utakmicu smo bili sve dominantniji. Presudan je bio naš kvalitet, stručni štab je radio odličan posao i mislim da je za dominaciju veliku ulogu imalo to što se na svakom treningu vidjelo da ne želimo da stanemo, već smo uprkos velikoj bodovnoj prednosti bili željni novih pobjeda. Imali smo svoj stil igre, trudili se da ispoštujemo sve šefove zamisli i pokazali smo da igramo najljepši fudbal u Crnoj Gori”.

Do povrede, Ćuković je igrao kao sat…

“Mogu da kažem da sam zadovoljan. Na početku sam tražio formu, ali su mi igre u Evropi ulile samopouzdanje i mislim da sam od tada podizao formu i pokazivao sve bolje partije. Povreda će me odvojiti pola godine od terena, ali znam da mogu pokažem još dosta i jedva čekam da se ponovo priključim saigračima”, poručio je Ćuković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR