13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ražnatović: Još jedan korak da upotpunimo sezonu

FK Budućnost

Comments 0

Ražnatović: Još jedan korak da upotpunimo sezonu

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Đak Budućnosti Andrija Ražnatović se početkom januara vratio u matični klub riješen da se nametne, a ne da bude samo bonus igrač na papiru. Trenirao je naporno, na pripremama u Antaliji je - kada je trebalo - pokrivao i poziciju desnog beka, a naporan rad mu se vratio.

Naš mladi reprezentativac je do sada upisao 10 utakmica i 714 minuta, a prethodna nedjelja je bila naročito produktivna za 20-godišnjeg ljevaka - protiv Zete u revanšu polufinala Kupa je briljirao kao desni bek (3:0), a odličnu partiju je odigrao i u duelu sa Rudarom (3:1).

“Utakmicu protiv Zete bih izdvojio kao jednu od najboljih. Igrao sam na drugoj strani, ali sam znao od kolike je važnosti to polufinale Kupa, ne samo za mene već za čitavu ekipu. Brzo sam se prilagodio kako bih što više pomogao ekipi da dođe do željenog cilja i uspjeli smo u tome. Drago mi je što se nadovezao dobar rezultat protiv Rudara, jer je pobjeda uvijek obaveza kada igrate za Budućnost”.

Igrama u Rudaru i Petrovcu je dokazao da posjeduje potencijal koji ga je preporučio povratku među “plave” - sa kojima je kao omladinac u omladinskoj konkurenciji osvojio duplu krunu.

“Imao sam zimus više ponuda, ali povratak kući je uvijek najbolja opcija. Znao sam šta me čeka, koji su zahtjevi i koliko ću napredovati. Bio je to pravi potez. Zadovoljan sam igrama, ali isto tako sam svjestan da uz rad i disciplinu uvijek može bolje”.

Prosjek godina startne ekipe u okršaju sa Rudarom u okviru 33. kola je bio 20,7 godina, klinci su dokazali da naš klub ima budućnost, a u posljednje vrijeme je odskočio 18-godišnji Lazar Mijović. Talentovani napadač i lijevi bek se čini se druže više od ostalih.

“Atmosfera je odlična, ne samo kod nas mlađih, već u čitavom klubu. Sa Mijom jesam najbliži i drago mi je što pokazuje o kakvom se igraču radi. Na njemu je da nastavi sa odličnim pristupom i radom na svakom treningu, a golovi se će doći kao što dolaze. Što se tiče rituala, to je više neka naša šala, druženje prije utakmice i zagrijavanje u paru. To smo proglasili ritualom”.

Budućnost je osvojila rekordnu petu titulu sedam kola prije kraja, nastavila je sa dobrim igrama, a plasmanom u finale Kupa otvorila se mogućnost da se osvoji prva dupla kruna u istoriji.

“Titulu smo osvojili dominantno, a plasmanom u finale Kupa smo pokazali da nismo slučajno tu gdje jesmo. Zadovoljan sam učinkom tima, ali ostao je još taj jedan korak kako bismo upotpunili sezonu”, jasan je Ražnatović, svjestan da nas u finalu čeka Dečić 30. maja pod Goricom.

“Dečić je neugodan protivnik, zaslužuje sve pohvale za aktuelno sezonu znajući da su došli iz Druge lige. Sigurno će imati ogroman motiv, baš kao i mi. očekujem tvrdu utakmicu, ali ako budemo pravi i ispoštujemo dogovor sa šefom i stručnim štabom, mislim da ćemo sezonu krunisati duplom krunom”.

"Plavi" se sjutra vraćaju u trenažni proces nakon dva slobodna dana, a naredni meč igraju u petak 14. maja protiv Iskre u Danilovgradu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR