13 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milinković i Delibašić: Hvala svima

FK Budućnost

Comments 0

Milinković i Delibašić: Hvala svima

Izvor: fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost se u petak sporazumno rastala sa šefom stručnog štaba Mladenom Milinkovićem i prvim pomoćnikom Andrijom Delibašićem - 53-godišnji Lozničanin je „plave“ napustio nakon skoro dvije godine saradnje, a 40-godišnji Nikšićanin poslije tri.

Predsjednik Veselin Mijač i bivši treneri su sjeli kao ljudi, obavili razgovor i odlučili da je razlaz najbolje rješenje u trenutnoj situaciji.

Na rastanku je ostao gorak ukus zbog bolnog ispadanja iz Evrope, mrlja nakon Helsinkija i HB Toršavna ostaje za sva vremena, ali nikako ne može da prekrije sve lijepe i dobre stvari koje su Milinković i Delibašić uradili u Podgorici.

Istorijska dupla kruna, dvije ubjedljive titule za dvije godine, rekordi u vidu: najviše osvojenih bodova (49 na polusezoni, 85 na kraju), najviše vezanih pobjeda (10, 11 računajući Kup), najviše trijumfa u gostima zaredom (11), razlike u odnosu na drugoplasirani tim (plus 18 na polusezoni, plus 28 na kraju), najbrže osvojena titula (sedam kola prije kraja), najviše utakmica bez poraza (23)…

Sve to ostaje iza njih dvojice!

Milinković je za dvije godine “ugrabio” tri trofeja (dvije titule i Kup), na svakom treningu - od 23. novembra 2019. kada je stigao među “plave” - je davao sve od sebe i uvijek je želio najbolje za Budućnost.

“Želim da se zahvalim svim fudbalerima sa kojima sa sarađivao prethodih 21 mjesec, članovima stručnog štaba, medicinskom timu i svim zaposlenim u klubu i navijačima”, poručio je Milinković, koji je dodao.

“Takođe, zahvaljujem se predsjedniku Mijaču i upravi kluba na ukazanom povjerenju, kao i svim zaposlenim u hotelu Ramada. Na kraju, želio bih da se zahvalim i bivšem sportskom direktoru Miloševiću na čiju sam preporuku došao u klub. Klubu želim puno sreće i uspjeha u budućnosti. Naprijed plavi”, oprostio se od kluba Mladen Milinković.

Autor najvećih emocija u istoriji crnogorskog reprezentativnog fudbala (gol protiv Engleske za 2:2) je u Budućnost došao septembra 2018. kao prvi pomoćnik, a sa „plavima“ je osvojio četiri trofeja - titule 2020. i 2021. godine i Kup 2019. i 2021. godine. Delibašić je među „plave“ stigao sa A licencom sa ciljem da pomogne i da uči, a danas je ponosni vlasnik UEFA Pro licence.

“Poslije tri godine, došlo je vrijeme za rastanak i koristim priliku da se zahvalim svim ljudima zaposlenim u klubu, a naročito igračima i trenerima sa kojima sam sarađivao u proteklom periodu. U svakom trenutku provedenom u klubu sam uživao i trudio sam se da svoj posao obavljam savjesno i sa puno profesionalizma. Sumirajući utiske mišljenja sam da je bilo mnogo lijepih stvari koje par loših rezultata u Evropi neće i ne mogu poništiti. Sportski pozdrav i puno uspjeha u tekućem prventsvu”, poručio je Andrija Delibašić.

Da podsjetimo - novi šef stručnog štaba je Aleksandar Nedović, pomagaće mu Mileta Radulović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR